Ενταση και αυστηρές συστάσεις στη δίκη της Χ.Α.

Ενταση και αυστηρές συστάσεις στη δίκη της Χ.Α.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλίμα έντασης συνεχίζεται και σήμερα η δίκη της ΧΑ με την Πρόεδρο του Δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτου να προειδοποιεί τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης για τη λήψη μέτρων προκειμένου να ομαλοποιηθεί η διαδικασία.

Οι οξύτατες λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των συνηγόρων που ανταλλάσσουν πολιτικές αιχμές και βαριές εκφράσεις ανάγκασε την Πρόεδρο να προβεί για μία ακόμη φορά στην αναγκαία υπενθύμιση λέγοντας " εδώ είναι αίθουσα δικαστηρίου, δεν θα την μετατρέψετε σε χώρο πολιτικής αντιπαράθεσης. Αυτά στη Βουλή".

Η ένταση και οι αντιπαραθέσεις επεκτάθηκαν και πέραν της διαδικασίας καθώς συγγενικό πρόσωπο του Παύλου Φύσσα διαπληκτίστηκε με συνήγορο υπεράσπισης και ακούστηκαν βαριά λόγια και απειλές.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου μάλιστα μετά από ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης ανέγνωσε γραπτή δήλωση στην οποία ανέφερε " Εδώ είναι αίθουσα δικαστηρίου, όπου δικάζονται συγκεκριμένες πράξεις και συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι. Δεν επιτρέπεται να μετατρέπεται σε χώρο πολιτικής αντιπαράθεσης. Αυτή η πόλωση για πολικούς λόγους είναι ανεπίτρεπτη και δεν οδηγεί πουθενά. Δεν έχει θέσει στη δικαστική αίθουσα"".

Η ένταση και το κλίμα αντιπαραθέσεων προκλήθηκε και σήμερα κατά τη διάρκεια της εξέτασης της μάρτυρος Παναγιώτας Καραγιαννίδου για την οποία η υπεράσπιση των κατηγορουμένων υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε όσα κατέθεσε εξ ιδίας αντίληψης και υπέβαλαν αίτημα να κρατηθεί για ψευδορκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή