16 διοικητές «διασώθηκαν» από την αξιολόγηση

16 διοικητές «διασώθηκαν» από την αξιολόγηση

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις 16 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές από ένα σύνολο 127 που υπηρετούσαν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ παραμένουν στη θέση τους. Οι υπόλοιποι 111 είτε παύονται, καθώς κρίθηκαν μη επαρκείς με βάση την αξιολόγηση του υπουργείου Υγείας είτε απλώς έγιναν δεκτές οι παραιτήσεις που είχαν υποβάλει το καλοκαίρι κατόπιν ασφυκτικής πίεσης του πρώην υπουργού Υγείας. Εως και χθες το απόγευμα είχαν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι αποφάσεις για την παύση 41 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων. Συνολικά οι θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών υπολογίζονται στις 170-180, ωστόσο, πολλές δεν είχαν καλυφθεί (κυρίως αναπληρωτών).

Οι διασωθέντες στα νοσοκομεία της Αττικής είναι οι Εμμανουήλ Παπασάββας (Αγ. Σοφία και Αγλ. Κυριακού), Ιω. Πετρόχειλος (Κοργιαλένειο Μπενάκειο), Χρ. Παπαχρήστος (Τζάνειο), Παναγιώτα Μητσάκη (Πολυκλινική), Νίκος Τουρουτσίκας (Ιπποκράτειο), Αθανάσιος Θεοχάρης (Δρομοκαΐτειο), στη Θεσσαλονίκη ο Πέτρος Σερίδης (Αγιος Παύλος), και στην περιφέρεια οι Ειρήνη Κωνσταντοπούλου (Παν. Πατρών), Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης (Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης), Χαράλαμπος Μπαλής (νοσ. Βόλου), Αναστάσιος Μίχας (Καρύστου), Ευδοκία Παπαγεωργίου (Σπάρτης), Φώτης Βάββας και Ηλιάννα Κωστάκη (Παν. Ιωαννίνων), Σπύρος Δερδεμέζης (Φιλιατών) και Γεώργιος Μπέζος (Καλαμάτας).

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει σε προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων που έμειναν κενές με ανοιχτή πρόσκληση. Τα τυπικά προσόντα θα είναι ακριβώς τα ίδια με τις ανάλογες προκηρύξεις του παρελθόντος (πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή αναγνωρισμένος τίτλος σπουδών από το εξωτερικό), ενώ θα συνεκτιμηθούν προσόντα όπως οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι, οι οποίοι θα είναι συναφείς με το αντικείμενο. Στα συνεκτιμούμενα προσόντα θα είναι και επαγγελματική διαδρομή και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση, η γνώση της αγγλικής ή άλλης γλώσσας της Ε.Ε., το κοινωνικό έργο, και η προσωπικότητα (θα αξιολογηθεί από προφορική συνέντευξη).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή