Οι καταγγελίες Πανούση μπαίνουν στο αρχείο

Οι καταγγελίες Πανούση μπαίνουν στο αρχείο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο αρχείο τίθενται, μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησής τους από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, οι καταγγελίες του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση περί απειλών κατά της ζωής τους αλλά και για σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με υποδίκους και τρομοκράτες. Από την έρευνα δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του κ. Πανούση, ενώ ως προς τον ρόλο του πρώην συμβούλου του υπουργού Δικαιοσύνης, Παναγιώτη Λάμπρου, μάρτυρες και στοιχεία φαίνεται να τον απαλλάσσουν ως προς τις «μομφές» για συναλλαγές του με τρομοκράτες.

Το μόνο σκέλος των καταγγελιών που αποδείχθηκε είναι οι καταγγελίες για την κατάληψη της πρυτανείας επί 19 ολόκληρες ημέρες με αιτήματα σχετικά με νομοθετήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ως προς αυτό το σκέλος, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας, ο οποίος διενήργησε την έρευνα, έδωσε παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην κατάληψη, για όσους δηλαδή παρακίνησαν τους καταληψίες με δημόσιες τοποθετήσεις τους ή με άλλους τρόπους.

Εν τω μεταξύ, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου συνεχίζει την έρευνα για τη μηνυτήρια αναφορά που είχαν υποβάλει οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη για διάπραξη αδικημάτων σχετικά με τη διαρροή διαλόγων από καταγραφές της ΕΥΠ.

Ως προς τον ρόλο του Παναγιώτη Λάμπρου στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ο Γ. Πανούσης ουδέποτε υπονόησε ότι ο στενός συνεργάτης του υπουργού Δικαιοσύνης είχε σχέσεις με την τρομοκρατία. Οπως προέκυψε, η θητεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης του κ. Λάμπρου ήταν επιτυχής καθώς προσέγγιζε και συζητούσε με κρατουμένους, οι οποίοι του έδειχναν εμπιστοσύνη, αφού του είχαν ανατεθεί καθήκοντα για κατευνασμό των εντάσεων μέσα στις φυλακές.

Επίσης, προέκυψε πως οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια νόμιμων συνακροάσεων που έκαναν στις φυλακές, ενημέρωναν κατά καιρούς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και μέσω σημειωμάτων τούς έστελναν πληροφορίες για τις απεργίες πείνας, για τον τρόπο προβολής τους στα ΜΜΕ, άλλες δράσεις τους κ.λπ.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ως παράδειγμα ότι μετά την κατάληψη στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», η πεποίθηση των κρατουμένων ήταν «ότι ο κ. Πανούσης θα παραιτηθεί». Επίσης, σε άλλο σημείωμα από συνακροάσεις καταγράφεται επίμονο αίτημα των κρατουμένων προς τον κ. Λάμπρου για αντικατάσταση του κ. Πανούση.

Ως προς τις απειλές που κατήγγειλε ο κ. Πανούσης, τον Απρίλιο του 2015, δύο κρατούμενοι ακούγονται να συζητούν και να καταφέρονται εις βάρος του κ. Πανούση, βουλευτών, αλλά και δικαστών.

Δεν προέκυψε, τέλος, από την εισαγγελική έρευνα ότι πολιτικά πρόσωπα απείλησαν, μέσω κρατουμένων, τον Γ. Πανούση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή