Η εμβληματική Νομική Σχολή Αθηνών υπέρ Τσακυράκη

Η εμβληματική Νομική Σχολή Αθηνών υπέρ Τσακυράκη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι καθηγητές της Νομικής Σχολής Αθηνών τάσσονται υπέρ του Σ. Τσακυράκη.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η Γενική Συνέλευση της Νομικής, της εμβληματικής  σχολής της χώρας μας, καθώς πληροφορήθηκε την έγκληση της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου, κατά του συνταγματολόγου και καθηγητή της σχολής  Σ. Τσακυράκη, ασχολήθηκε με το θέμα και με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισε να συντάξει ψήφισμα υπέρ του καθηγητή.

Η Προέδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, υπέβάλε μήνυση κατά του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Σταύρου Τσακυράκη για ανάρτηση στην οποία είχε προβεί πέρυσι στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Μέσω της ανάρτησης, ο κ. Τσακυράκης ασκούσε κριτική για επιστολή που είχε αποστείλει η κ. Θάνου μετά το δημοψήφισμα στους ομολόγους της των ευρωπαϊκών χωρών, «επεξηγώντας» την ψήφο του ελληνικού λαού.

Ο κ. Τσακυράκης είχε χαρακτηρίσει την κ. Θάνου «αφελή» και «πολιτικάντη», γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της και την υποβολή μήνυσης σε βάρος του καθηγητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ψήφισμα αναφέρει ότι οι καθηγητές  της Νομικής Σχολής με βάση της αρχής της ελευθερίας της έκφρασης και της ακαδημαϊκής ελευθερίας παρέχουν στήριξη στον καθηγητή  Τσακυράκη.

Η δημοσιοποίηση του ψηφίσματος αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή