Εντός των ημερών τα πρόστιμα για ανέλεγκτα Ι.Χ.

Εντός των ημερών τα πρόστιμα για ανέλεγκτα Ι.Χ.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αποδίδει το υπουργείο Υποδομών την καθυστέρηση στην ανάρτηση των προστίμων για τα ανέλεγκτα από ΚΤΕΟ Ι.Χ. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υποδομών, τις επόμενες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί μια τελευταία διασταύρωση των στοιχείων (των οχημάτων που έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ) από τη Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, ώστε στη συνέχεια τα στοιχεία να είναι έτοιμα προς ανάρτηση στο taxisnet.

Η επιβολή των προστίμων προσδιορίστηκε με υπουργική απόφαση που εκδόθηκε τον Ιανουάριο και ορίζει ότι θα γίνεται επεξεργασία των βάσεων δεδομένων των συναρμόδιων υπουργείων (Οικονομικών και Υποδομών), ώστε να διαπιστώνεται η «ταυτότητα» των οχημάτων (δίκυκλα και Ι.Χ.), εάν δηλαδή έχουν τεθεί σε ακινησία, έχουν περάσει ΚΤΕΟ ή εάν έχουν δηλωθεί ως κλεμμένα.

Μετά τη διασταύρωση οι παραβάτες, στους οποίους θα επιβληθεί αυτόματα το πρόστιμο των 150 ευρώ, θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής ένστασης με την κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών, ώστε εντός 10ημέρου η αρμόδια υπηρεσία να αποφαίνεται για την τύχη της ένστασης.

Στο μεταξύ, μέσα στον επόμενο μήνα εκτιμούν στελέχη του υπουργείου Υποδομών ότι θα έχουν ολοκληρώσει την επεξεργασία του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος οδεύει προς αναμόρφωση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική επιτροπή (για την αναθεώρηση του ΚΟΚ) πρόκειται να εισηγηθεί απλούστευση του κώδικα με στόχο την πιο αποτελεσματική αποτρεπτική του δράση. Η εισήγηση περιλαμβάνει μείωση προστίμων για τις λεγόμενες «ασήμαντες» παραβάσεις με ταυτόχρονη διατήρηση σε υψηλά επίπεδα των ποινών που αφορούν επικίνδυνες παραβάσεις (οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη κ.λπ.).

Να λύσει το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης επιχειρεί το υπουργείο Υποδομών μέσω της επαναφοράς του ειδικού επιδόματος εξεταστών. Το επίδομα αυτό είχε καταργηθεί στο πλαίσιο εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, με αποτέλεσμα οι εξεταστές να αρνούνται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις. Εν μέσω δεινής οικονομικής συγκυρίας όμως το υπουργείο Υποδομών επιλέγει την επαναφορά του επιδόματος (172 ευρώ/μήνα) προκειμένου να ομαλοποιηθεί το σύστημα των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT