Ασφάλιση με το χιλιόμετρο στα αυτοκίνητα

Ασφάλιση με το χιλιόμετρο στα αυτοκίνητα

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασφάλιση αυτοκινήτου ανάλογα με τα χιλιόμετρα που πραγματοποιεί ο οδηγός είναι το νέο προϊόν (Buy the Mile) που προωθεί στην αγορά η Interamerican. Το προϊόν, που θα πωλείται φθηνότερα έως και 30% από ένα κανονικό ασφαλιστήριο, θα επιτρέπει στον οδηγό να προπληρώσει την ασφάλιση, π.χ. για 5 χλμ. διαδρομής, και να ανανεώνει την ασφάλισή του κάθε φορά που θα εξαντλεί τη χιλιομετρική απόσταση που θα έχει προαγοράσει. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Κώτσαλος περιέγραψε το νέο προϊόν ως ιδανική λύση για όσους έχουν δεύτερο ή τρίτο όχημα και το κρατούν ακινητοποιημένο λόγω του κόστους της ασφάλισης, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, η καινοτόμος λύση μπορεί να εξασφαλίσει πρόσθετες εργασίες από τη δεξαμενή των ανασφάλιστων οχημάτων. Η ασφάλιση θα είναι ετήσιας διάρκειας και προϋποθέτει την τοποθέτηση στο αυτοκίνητο μιας συσκευής που θα μετράει τη διαδρομή που κάνει ο ασφαλισμένος, ο οποίος θα λαμβάνει ένα μήνυμα στο κινητό, πριν τελειώσει η ασφαλιστική κάλυψη, ώστε να μπορεί να ανανεώσει το ασφάλιστρό του εάν το επιθυμεί. Αντίστοιχα, σε πραγματικό χρόνο θα ενημερώνεται και η Τροχαία σε περίπτωση που η ασφάλιση λήξει μέσω βάσης δεδομένων του επικουρικού κεφαλαίου, ενώ τόσο η τοποθέτηση της συσκευής όσο και η καταγραφή των χιλιομέτρων μέσω GPS δεν επιτρέπουν την απάτη.

Η Interamerican δρομολογεί σε επόμενη φάση την ασφάλιση βάσει της συμπεριφοράς του οδηγού με ένα επίσης νέο προϊόν (pay as you drive), αλλά και το πολυασφαλιστήριο που επιτρέπει στον ασφαλισμένο να απολαμβάνει εκπτώσεις στις ασφαλιστικές του καλύψεις ανάλογα με τον αριθμό των συμβολαίων που έχει στην εταιρεία. Τα νέα καινοτόμα προϊόντα που σχεδιάζει η Interamerican είναι, σύμφωνα με τον κ. Κώτσαλο, αποτέλεσμα των επενδύσεων ύψους 70 εκατ. ευρώ που έχει πραγματοποιήσει ο όμιλος τα τελευταία χρόνια στην τεχνολογία, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την ανάδειξή του σε ψηφιακό ασφαλιστή (digital insurer). Ο όμιλος επενδύει παράλληλα στην ενίσχυση του δικτύου πωλήσεων, δρομολογώντας τον διπλασιασμό των συνεργατών την προσεχή διετία με 2.000 νέες στρατολογήσεις. Στόχος, ο διπλασιασμός των νέων εργασιών στον κλάδο υγείας, στον οποίο η Interamerican έχει, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω του καθετοποιημένου συστήματος παροχής υπηρεσιών υγείας, του Medisystem. Ο κλάδος υγείας αποτελεί βασική πηγή εργασιών και αντιπροσωπεύει με στοιχεία του 2015 το 25% των ασφαλίστρων του ομίλου έναντι 10% την προηγούμενη δεκαετία, υποσκελίζοντας τον κλάδο ζωής, οι εργασίες του οποίου περιορίστηκαν την προηγούμενη χρονιά στα 72 εκατ. ευρώ. Στην κορυφή της δραστηριότητας του ομίλου στην Ελλάδα βρίσκεται ο κλάδος των γενικών ασφαλίσεων, που αντιπροσωπεύει πλέον το 54% των ασφαλίστρων έναντι 33% πριν από μία δεκαετία και αποτελεί μαζί με την υγεία τη στρατηγική επιλογή για την ανάπτυξη του ομίλου στην Ελλάδα. Στον κλάδο γενικών, εκτός από την ασφάλιση αυτοκινήτου, ο όμιλος επεκτείνεται στην ασφάλιση της αγροτικής δραστηριότητας, επιδιώκοντας να τοποθετηθεί από πλεονεκτική θέση στη συγκεκριμένη αγορά, στην οποία η ιδιωτική ασφάλιση είναι σχεδόν απούσα. Συγκριτικό πλεονέκτημα, σύμφωνα με τον κ. Κώτσαλο, αποτελεί επίσης η τεχνογνωσία του μετόχου της Achmea, που, ως συνεταιριστικό σχήμα στη γέννησή του, έχει εμπειρία στον κλάδο.

Φερεγγυότητα

Στα ισχυρά σημεία του ομίλου, η υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια που, το 2015, διαμορφώθηκε στο 377% για τον κλάδο γενικών ασφαλίσεων και στο 207% για τον κλάδο ζωής, καθώς και η σημαντική κερδοφορία, που ανήλθε στα 41,9 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά ασφάλιστρα διαμορφώθηκαν στα 341 εκατ. ευρώ καταγράφοντας μείωση κατά 6%. Οι εργασίες στις γενικές ασφαλίσεις διαμορφώθηκαν στα 185 εκατ. ευρώ και κατατάσσουν τον όμιλο στη δεύτερη θέση των εταιρειών του κλάδου, ενώ το συνολικό μερίδιο αγοράς διαμορφώνεται στο 9,5%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή