Ανέλαβε και επισήμως καθήκοντα ο νέος πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ μετά το «ξήλωμα» του Δ.Σ.

Ανέλαβε και επισήμως καθήκοντα ο νέος πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ μετά το «ξήλωμα» του Δ.Σ.

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και απουσία του τέως -πλεόν- προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιου Γιαννόπουλου, ο οποίος κατά πληροφορίες, δεν εκκλήθη, ανέλαβε το πρωί της Τρίτης επίσημα τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, παρουσίασαν τον κ. Ρόζενμπεργκ στο προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ, με την επισήμανση ότι «η προτεραιότητα της νέας διοίκησης θα είναι να υπάρχει κλίμα καλής συνεργασίας με το επιστημονικό προσωπικό και όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Οργανισμού, ώστε να επιτελέσει με τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα τον πολύ κρίσιμο ρόλο του στη δημόσια Υγείας».

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το «ξήλωμα» του προηγούμενου Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι δύο υπουργοί, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «διαβεβαίωσαν τους εργαζόμενους ότι δεν πρόκειται η νέα διοίκηση να επιδοθεί σε “κυνήγι μαγισσών”, ούτε υπάρχει η πρόθεση συνολικής ενοχοποίησης του προσωπικού του ΚΕΕΛΠΝΟ για θέματα που ήδη έχει ξεκινήσει διαχειριστικός έλεγχος και για υποθέσεις που έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη». Ο κ. Ρόζενμπεργκ από την πλευρά του αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Κέντρου που όπως είπε λαμβάνει ιδιαίτερη σημασία τώρα που στην κρίση προστίθεται και η πρόκληση από την παραμονή στη χώρα μας δεκάδων χιλιάδων μεταναστών σε αντίξοες συνθήκες.

Σημειώνεται ότι για την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου δεν είχαν ενημερωθεί επισήμως τα μέλη του νέου Δ.Σ., το οποίο άλλωστε θα συγκροτηθεί σε Σώμα το μεσημέρι της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να «τρέξει» η νέα διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την πρόληψη γιατρών στις ΜΕΘ και ο οποίος αποτέλεσε την αφορμή για την σφοδρή μετωπική σύγκρουση του κ. Πολάκη με τα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. του Οργανισμού, αφού ο κ. Πολάκης επέμενε να δεχθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ τον δικό του «διορθωμένο» προσωρινό κατάλογο επιτυχόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή