Το Mega ακροβατεί ανάμεσα σε λύση και σε λουκέτο

Το Mega ακροβατεί ανάμεσα σε λύση και σε λουκέτο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επί ξυρού ακμής κινείται εκ νέου η βιωσιμότητα του Mega Channel. Οι μέτοχοι της Τηλέτυπος, που διαχειρίζεται το κανάλι, συνήλθαν χθες σε ένα είδος άτυπης γενικής συνέλευσης, αλλά δεν κατέληξαν σε μια οριστική συμφωνία. Οι τρεις πλευρές που εκπροσωπούν τους δύο βασικούς μετόχους Στ. Ψυχάρη και Φ. Μπόμπολα, καθώς και τον νέο μέτοχο Θ. Φιλιππόπουλο, φέρεται να συμφώνησαν στην καταβολή 17,5 εκατ. ευρώ, αλλά η πλευρά του τρίτου μετόχου Β. Βαρδινογιάννη, που εκπροσωπήθηκε από το μέλος του Δ.Σ. Γ. Πουρσανίδη, αναμένει την έμπρακτη δέσμευση των υφιστάμενων αλλά και των νέων μετόχων προκειμένου να συγκατατεθεί στην καταβολή κεφαλαίων. Για τον λόγο αυτόν, ζήτησε οι προθέσεις αυτές σήμερα Τετάρτη να αποτυπωθούν σε ένα μνημόνιο δέσμευσης για την καταβολή των συγκεκριμένων χρημάτων, με στόχο αυτό να καθησυχάσει τις πιστώτριες τράπεζες.

Τραπεζικές πηγές ανέφεραν χθες προς την «Κ» ότι χωρίς την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, που θα επιτρέψει την εισροή περίπου 23 εκατ. ευρώ στα ταμεία της επιχείρησης, δεν πρόκειται να συναινέσουν στο άνοιγμα των δεσμευμένων από τις ίδιες τραπεζικών λογαριασμών της Tηλέτυπος Α.Ε. Θεωρούν ακόμη απαραίτητη την εκταμίευση των συγκεκριμένων κεφαλαίων, προκειμένου να μην γίνουν άμεσα απαιτητά τα δάνεια ύψους 88 εκατ. ευρώ της επιχείρησης. Επίσης, η εισροή νέων κεφαλαίων στην εταιρεία θα αποτρέψει μια αποβολή του Mega Channel από το δίκτυο της Digea, λόγω των οφειλών της προς αυτήν.

Η χθεσινή εξέλιξη, καθώς δεν σημειώθηκε πρόοδος, αναμφίβολα ανησύχησε το προσωπικό του καναλιού, που παρατηρεί ο χρόνος να αναλώνεται χωρίς οριστική λύση. Οι πιο αισιόδοξοι εκτιμούσαν χθες ότι ο υφιστάμενοι μέτοχοι δεν θα αφήσουν να χαθεί το ισχυρό brand name που έχει δημιουργήσει στην ενημέρωση το Mega. Η ενημέρωση, ωστόσο, που έλαβαν οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού από τον προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο Ν. Πεφάνη έκανε λόγο για πιθανότητες 50-50, είτε να υπάρξει λύση είτε να μπει λουκέτο στην επιχείρηση. Ο κ. Στ. Ψυχάρης ανέφερε ότι θα καταβάλει περίπου 5 εκατ. ευρώ. Αλλα 5 εκατ. ευρώ ανέφερε ότι μπορεί να καταβάλει η πλευρά του Θ. Φιλιππόπουλου και τέλος με 7,5 εκατ. ευρώ θα πρέπει να συμβάλει η πλευρά του επιχειρηματία Φ. Μπόμπολα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή