Ενόψει των κρίσεων για την Εισαγγελία Α.Π.

Ενόψει των κρίσεων για την Εισαγγελία Α.Π.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια περίεργη συγκυρία για τη Δικαιοσύνη, η οποία βιώνει μια άτυπη «εμφυλιοπλεμική κρίση» μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, έρχονται οι κρίσεις για την πλήρωση της θέσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, των αντιπροέδρων του ανωτάτου δικαστηρίου, αλλά και του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η θητεία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου και στη διάσκεψη των προέδρων θα συζητηθούν οι υποψηφιότητες για την κάλυψη της θέσης. Επίσης στις 7 και στις 9 Ιουνίου θα συζητηθούν οι θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου και αυτή του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ισχυρές υποψηφιότητες για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχουν θέσει η αντιπρόεδρος Ειρήνη Κιουρκτσόγλου – Πετρουλάκη, η οποία, μάλιστα, χαίρει της εκτίμησης της προέδρου του Αρείου Πάγου, καθώς και έμπειροι αντεισαγγελείς μεταξύ των οποίων οι: Αθανάσιος Κατσιρώδης, Νίκος Παντελής, Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου και Δημήτρης Δασούλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, αναφορικά με την πλήρωση της θέσης του εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος έχει απευθύνει έκκληση προς τον πρωθυπουργό ο νέος εισαγγελέας να μην είναι μέλος του ανωτάτου δικαστηρίου, αλλά να προέρχεται από τους υπηρετούντες αντεισαγγελείς.

Ισχυρές υποψηφιότητες για την κάλυψη των θέσεων αντιπροέδρων του ανωτάτου δικαστηρίου είναι αυτές των Δημήτρη Κράνη, Χ. Κοσμίδη, Δημητρούλας Υφαντή, Γ. Σακκά, Χρυσούλας Παρασκευά, Μαρίας Γαλάνη – Λεοναρδοπούλου, Ελένης Διονυσοπούλου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, Ευγενίας Προγάκη και Αγγελικής Αλειφεροπούλου.

Για τη θέση του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους συμβούλους Κ. Κωστόπουλο, Β. Ανδρεοπούλου, Μ. Αθανασοπούλου, Ελ. Λυκεσά, Δ. Πέππα και Δέσποινα Καββαδία – Κωνσταντάρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή