Εκδοση εισιτηρίων ΟΣΕ για δρομολόγια σε μέρα… απεργίας

Εκδοση εισιτηρίων ΟΣΕ για δρομολόγια σε μέρα… απεργίας

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τρένα θα παραμείνει σήμερα ολόκληρη η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας στην οποία προχωρούν τα μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Ελξης (ΠΕΠΕ) του ΟΣΕ. Δεν πρόκειται για την πρώτη κινητοποίηση εργαζομένων στα τρένα του ΟΣΕ, ωστόσο η σημερινή απεργία έχει μια ιδιαιτερότητα. Αυτή δεν συνοδεύθηκε από πάγωμα του συστήματος κρατήσεων από την πλευρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ως αποτέλεσμα, έως και χθες το βράδυ, εάν κάποιος επιχειρούσε να προμηθευθεί εισιτήριο μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας ή ακόμη και από εκδοτήριο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα ανακάλυπτε ότι η κράτηση και η έκδοση εισιτηρίου πραγματοποιούνταν κανονικά.

Σε κάθε άλλη περίπτωση 24ωρης απεργίας, η διοίκηση της εταιρείας προχωρούσε σε αναστολή έκδοσης εισιτηρίων για την ημέρα της απεργίας, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Με την προκήρυξη της απεργίας, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν επέτρεπε την έκδοση εισιτηρίων για την ημέρα της απεργία. Και αυτό γιατί εκ των πραγμάτων δεν θα είχαν κάποιο αντίκρισμα τα εισιτήρια που αφορούσαν δρομολόγια κατά τη διάρκεια ημέρας που τα τρένα είναι ακινητοποιημένα. Για πρώτη φορά, όμως, η σημερινή κινητοποίηση, παρότι συνοδεύθηκε από ενημερωτική ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς το επιβατικό κοινό ότι πραγματοποιείται απεργία και ότι δεν θα εκτελεστούν τα σημερινά δρομολόγια, δεν προκάλεσε «πάγωμα» του συστήματος κρατήσεων. Μέλη του σωματείου εργαζομένων τόνιζαν χθες το βράδυ ότι η σκοπιμότητα πίσω από μια τέτοια κίνηση μόνο ύποπτη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. «Είτε επιθυμεί η διοίκηση να απαξιώσει περαιτέρω την εταιρεία οδηγώντας σε ταλαιπωρία το επιβατικό κοινό είτε προγραμματίζουν απεργοσπαστικό μηχανισμό, ώστε να εκτελεστούν κάποια δρομολόγια, με στόχο να στείλουν μήνυμα στο συνδικαλιστικό σώμα», περιέγραφαν χθες το βράδυ στην «Κ» εργαζόμενοι στον ΟΣΕ. «Εμείς δεν μπορούμε να πιστέψουμε πάντως ότι υπάρχουν συνάδελφοί μας οι οποίοι, παρά την απεργία, θα εργαστούν», εκτίμησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) Παναγιώτης Παρασκευόπουλος.

Η ΠΟΣ έχει ήδη ανακοινώσει πρόγραμμα κινητοποιήσεων, πέραν της σημερινής 24ωρης απεργίας, και για την επόμενη εβδομάδα, με στάσεις εργασίας στις 14, 15, 16 και 21 Ιουνίου από τις 5 έως τις 8 το πρωί, από τη 1 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα και από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα. Παράλληλα έχει προαναγγείλει 24ωρη απεργία στις 22 Ιουνίου, ημέρα η οποία έχει οριστεί ως η καταληκτική για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ. Τις ημέρες των στάσεων εργασίας και των απεργιών δεν θα εκτελούνται ούτε τα δρομολόγια του μετρό από τον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» έως το αεροδρόμιο, καθώς το τμήμα αυτό του μετρό εξυπηρετείται από συστήματα και εργαζομένους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT