Εντονες αποδοκιμασίες κατά Π. Πολάκη στην Κρήτη

Εντονες αποδοκιμασίες κατά Π. Πολάκη στην Κρήτη

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα «θερμή» ήταν η χθεσινή υποδοχή κατοίκων της Ιεράπετρας στον Κρητικό αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Το νέο επεισόδιο αποδοκιμασίας υπουργού από πολίτες, που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Παύλο Πολάκη, είχε από όλα: αποδοκιμασίες, γιουχάρισμα, κλωτσιά, ρίψη μπουκαλιού. Τα επεισόδια σημειώθηκαν κυρίως στο προαύλιο του νοσοκομείου κατά την είσοδο του αναπληρωτή υπουργού, με τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές να κινούνται απειλητικά εναντίον του και συνεχίστηκαν εντός του κτιρίου με συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από το νοσοκομείο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός έφτασε στο νοσοκομείο με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας σε σχέση με το πρόγραμμα, γεγονός που μάλλον «θύμωσε» περισσότερο τους διαδηλωτές. Είχε προηγηθεί επίσκεψη του υπουργού στην έδρα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και συνάντηση με τον δήμαρχο Ιεράπετρας.

Στο νοσοκομείο ο κ. Πολάκης είχε σύσκεψη με τη διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης, σχολίασε τα επεισόδια, χαρακτηρίζοντας τις αντιδράσεις ως προσωπική επίθεση και αποδοκιμασία προς το πρόσωπό του, από μερίδα ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί για να δημιουργήσουν ένα σκηνικό επεισοδίων για τις κάμερες. Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα του νοσοκομείου Ιεράπετρας, ο κ. Πολάκης υποσχέθηκε, μεταξύ άλλων, 26 προσλήψεις προσωπικού, εκ των οποίων πέντε μόνιμοι γιατροί, τρεις επικουρικοί και 18 λοιπό προσωπικό.

Eντωμεταξύ, στη διαβεβαίωση ότι έως το τέλος του 2016 θα έχουν προσληφθεί στο ΕΣΥ 3.500 γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό μόνιμο προσωπικό, εκ των οποίων οι πρώτοι 1.000 τοποθετούνται αυτές τις ημέρες στα νοσοκομεία, προχώρησε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Ο υπουργός μιλώντας σε ραδιοφωνικές εκπομπές (BHMA FM, Real FM), παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή λείπουν από τα νοσοκομεία περί τις 25.000 προσωπικό, καθώς και ότι χρειάζεται ένα πρόγραμμα τριετίας για να καλυφθούν σταδιακά τα πιο επείγοντα κενά. Ερωτώμενος για τις κλειστές ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού, ο κ. Ξανθός τόνισε ότι η σχετική προκήρυξη για τα 500 άτομα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μπαίνει στην τελική ευθεία, καθώς αυτές τις ημέρες η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ ενέκρινε τον κατάλογο των επιτυχόντων για το ιατρικό προσωπικό και ακολουθεί και για το νοσηλευτικό.

Αναφορικά με την εκταμίευση της χρηματοδότησης προς τα νοσοκομεία, ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθούν άλλα 120 εκατομμύρια ευρώ προς τις μονάδες του ΕΣΥ που μαζί με τα 350 εκατ. ευρώ που έχουν δοθεί από την αρχή του έτους θα φτάσουν το 41% της κρατικής χρηματοδότησης που για το 2016 είναι τα 1,156 δισ. ευρώ, ενώ προανήγγειλε αύξηση της χρηματοδότησης στην Υγεία για το 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT