Σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν στο Γηροκομείο Αθηνών

Σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν στο Γηροκομείο Αθηνών

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τραγικό τέλος είχε ένας άνδρας 72 ετών, φιλοξενούμενος εδώ και ένα μήνα του Γηροκομείου Αθηνών, που το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη αυτοκτόνησε με καραμπίνα. Κατά πληροφορίες, ο 72χρονος άφησε πίσω του ένα σημείωμα με το οποίο ζητούσε συγγνώμη, ξεκαθάριζε ότι δεν επιρρίπτει ευθύνες σε κανέναν και παρακαλούσε να μην ενημερωθεί η κόρη του για την πράξη του.

Ο αυτόχειρας είχε οικονομικά προβλήματα και είχε μείνει χωρίς στέγη. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου Αθηνών αποφάσισε τη δίμηνη φιλοξενία του στο ίδρυμα και συγκεκριμένα στην πτέρυγα Εστία. Προχθές το βράδυ έδωσε τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας καραμπίνα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κανείς από τους τροφίμους του γηροκομείου δεν άκουσε τον πυροβολισμό. Τον αυτόχειρα βρήκε νεκρό το προσωπικό του Γηροκομείου χθες το πρωί.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του άνδρα, μεταξύ των οποίων και το πώς βρέθηκε η καραμπίνα στο Γηροκομείο. Παράλληλα, κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας μετέβη στο Γηροκομείο Αθηνών, ύστερα από παρέμβαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες φιλοξενίας του αυτόχειρα αλλά και οι γενικότερες συνθήκες ασφαλείας στο ίδρυμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται έλεγχος στο Γηροκομείο Αθηνών. Τόσο οι Επιθεωρητές Υγείας όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών έχουν κάνει ελέγχους στο ίδρυμα με τα αποτελέσματα αυτών να είναι αρνητικά, όσον αφορά τις συνθήκες λειτουργίας. Ο πιο πρόσφατος έλεγχος έγινε από κλιμάκιο κοινωνικών συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας, μόλις στις 7 Ιουνίου, ύστερα από καταγγελία για επικείμενη μεταφορά ηλικιωμένων που φιλοξενούνταν στο περίπτερο «Βασίλισσα Ολγα», σε άλλη πτέρυγα λόγω προσωρινής παύσης λειτουργίας του. Πρόκειται για ένα πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο και το μόνο από τα τρία κτίρια που φιλοξενούν τους ηλικιωμένους, το οποίο διασφαλίζει την ύπαρξη ζεστού νερού. Οπως ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ενότητα, «κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε εκ νέου η ύπαρξη επισφαλών συνθηκών λειτουργίας του Γηροκομείου. Συνθήκες που δεν διασφαλίζουν την υγιεινή, ασφαλή και στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση των ηλικιωμένων με ανεπαρκείς παρεχόμενες υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή