Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο φούρνο, με βαλσαμικό ξίδι και κρούστα μυρωδικών

Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο φούρνο, με βαλσαμικό ξίδι και κρούστα μυρωδικών

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία + Μαρινάρισμα: 20΄, Ψήσιμο: 35΄ – 40΄  

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες, περίπου 300 γρ. η καθεμία, από σπάλα
  • 3 μεγάλες πατάτες, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές ροδέλες

Για την κρούστα – μαρινάδα

  • 4 – 5 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και πολτοποιημένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φυλλαράκια μαϊντανού
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml ξίδι βαλσαμικό
  • αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι (σε γλαστράκια, σε ματσάκια ή σε πλαστικά κουτάκια, στο τμήμα μαναβικής μεγάλων σούπερ μάρκετ), ψιλοκομμένα ή 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό, τριμμένο

Διαδικασία

Κρούστα – μαρινάδα: Σ’ ένα μεγάλο και βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την κρούστα και τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε και τις μπριζόλες στο μπολ και τις γυρίζουμε και από τις δύο μεριές ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα.

Αν έχουμε χρόνο, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για περίπου 20 – 30 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε πρώτα τις ροδέλες κρεμμυδιού, έτσι ώστε να καλύψουν τον πάτο του σκεύους και από πάνω βάζουμε τις φέτες πατάτας.

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Βάζουμε από πάνω τις μπριζόλες, τις περιχύνουμε με τη μαρινάδα τους, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά.

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα περίπου 10 – 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν (ελέγχουμε αν ψήθηκαν, κόβοντας μία μπριζόλα κοντά στο κόκαλο), να πάρουν χρώμα και να γίνει τραγανή η κρούστα τους.

Τις σερβίρουμε ζεστές μαζί με τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τους από το ταψί και τις συνοδεύουμε με χωριάτικη σαλάτα.

Τι πίνουμε Τι άλλο από ένα πλούσιο Cabernet Sauvignon μονοποικιλιακό ή σε χαρμάνι.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή