Παϊδάκια ψητά σε σχαροτήγανο, με αρωματική σάλτσα γιαουρτιού

Παϊδάκια ψητά σε σχαροτήγανο, με αρωματική σάλτσα γιαουρτιού

Τα ψήνουμε είτε στο σχαροτήγανο είτε στο γκριλ του φούρνου και τα σερβίρουμε με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού με λεμόνι, μάραθο και δυόσμο.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ψήνουμε είτε στο σχαροτήγανο είτε στο γκριλ του φούρνου και τα σερβίρουμε με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού με λεμόνι, μάραθο και δυόσμο.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  1.500 γρ. παϊδάκια αρνίσια ή κατσικίσια
  •  ρίγανη φρέσκια ή ξερή
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  •  200 γρ. γιαούρτι πρόβειο
  •  2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μάραθος
  •  2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
  •  1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  •  15 ml χυμός λεμονιού
  •  1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  •  15 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για τα παϊδάκια ψητά σε σχαροτήγανο με αρωματική σάλτσα γιαουρτιού ξεκινάμε απομακρύνοντας με ένα πινέλο τυχόν κόκαλα από τα παϊδάκια.
  2. Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ή το γκριλ του φούρνου (θα βάλουμε τα παϊδάκια σε ρηχό ταψί με λαδόκολλα, στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ) και ψήνουμε τα παϊδάκια για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και αμέσως τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Σάλτσα γιαουρτιού

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας και τη σερβίρουμε μαζί με τα παϊδάκια.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή