Τα ψήνουμε είτε στο σχαροτήγανο είτε στο γκριλ του φούρνου και τα σερβίρουμε με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού με λεμόνι, μάραθο και δυόσμο.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1.500 γρ. παϊδάκια αρνίσια ή κατσικίσια
- ρίγανη φρέσκια ή ξερή
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 200 γρ. γιαούρτι πρόβειο
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μάραθος
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 15 ml χυμός λεμονιού
- 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 15 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για τα παϊδάκια ψητά σε σχαροτήγανο με αρωματική σάλτσα γιαουρτιού ξεκινάμε απομακρύνοντας με ένα πινέλο τυχόν κόκαλα από τα παϊδάκια.
- Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ή το γκριλ του φούρνου (θα βάλουμε τα παϊδάκια σε ρηχό ταψί με λαδόκολλα, στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ) και ψήνουμε τα παϊδάκια για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και αμέσως τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Σάλτσα γιαουρτιού
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας και τη σερβίρουμε μαζί με τα παϊδάκια.
Πηγή: Γαστρονόμος