Σε δύο μέτωπα η φωτιά στα Δερβενοχώρια

Σε δύο μέτωπα η φωτιά στα Δερβενοχώρια

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλύτερη είναι σήμερα η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου στα Δερβενοχώρια. Αυτή τη στιγμή παραμένουν ενεργά δύο μέτωπα, ένα με κατεύθυνση στην Οινόη και ένα δεύτερο το οποίο κινείται προς τον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής το κυριότερο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι το μέτωπο δεν είναι ενιαίο, αλλά υπάρχουν πολλά διάσπαρτες εστίες σε δύσβατα σημεία, τα οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν πυροσβέστες και γίνονται μόνο εναέριες ρίψεις νερού, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Το θετικό στοιχείο ωστόσο είναι ότι οι άνεμοι έχουν κοπάσει συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες κι αυτό επιτρέπει στις δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή να αισιοδοξούν ότι η φωτιά θα περιοριστεί σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό.

Στο σημείο επιχειρούν 65 οχήματα, 140 πυροσβέστες, τέσσερα ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή αεροσκάφος τύπου Καναντέρ κατέπεσε στη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς, χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν οι χειριστές του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή