Παίρνει «κεφάλια» μετά το Ρίο η άρση βαρών

Παίρνει «κεφάλια» μετά το Ρίο η άρση βαρών

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται». Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών Ταμάς Αγιάν είναι άγνωστο εάν γνωρίζει αυτήν τη φράση, σίγουρα όμως προσπαθεί να πείσει ότι το άθλημα είναι «καθαρό» από απαγορευμένες ουσίες. Γνωρίζει καλά ότι η άρση βαρών κινδυνεύει με αποπομπή από τον… ολυμπιακό νυμφώνα και προτιμά να διώξει κάποιες χώρες από το άθλημα, παρά να το δει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.

Μέσα στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της παγκόσμιας ομοσπονδίας στο Γαλλικό Πρακτορείο, θα απαγορευτεί για έναν χρόνο η συμμετοχή σε αθλητές της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και του Καζαχστάν σε διεθνείς αγώνες. Μάλιστα με αποκλεισμό ενός έτους κινδυνεύουν και άλλες τέσσερις χώρες.

«Μετά τους αγώνες μπορώ να εγγυηθώ ότι θα αποκλείσουμε τη Ρωσία, το Καζαχστάν και τη Λευκορωσία», δήλωσε ο 76χρονος Ούγγρος, ενώ κυρώσεις αναμένεται να υποστούν το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία, η Μολδαβία και η Τουρκία.

• Με την κατηγορία της διακίνησης εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη «μαύρη αγορά» συνελήφθη ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Πάτρικ Χίκι.

• H Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας αποφάσισε να μην επιτρέψει σε αρκετούς κριτές και διαιτητές να εργαστούν στο ολυμπιακό τουρνουά. Αιτία γι’ αυτό ήταν αποφάσεις τους που, όπως δηλώνει η AIBA, «αμαυρώνουν την εικόνα του αθλήματος». Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων υπήρχαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι για κάποια από τα μετάλλια είχαν προαποφασιστεί οι κάτοχοί τους.

• Η πρώτη δήλωση κάθε αθλητή από τη Βόρεια Κορέα που ανεβαίνει στο βάθρο είναι να ευχαριστήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Από αυτό δεν… ξέφυγε ούτε ο χρυσός ολυμπιονίκης της ενόργανης στο άλμα, ο Σε Γκουάνγκ Ρι. «Είμαι γεμάτος χαρά γιατί έβγαλα την αίσθηση νίκης που διακατέχει τον ηγέτη μας», ήταν τα πρώτα λόγια του. Μαζί με τους αθλητές της Βόρειας Κορέας βρίσκονται αξιωματούχοι της χώρας για να τους προσέχουν και να τους εμποδίσουν εάν σκεφτούν να ζητήσουν άσυλο. Οπως αναφέρουν ξένα ΜΜΕ, ακόμα και τα κινητά τηλέφωνα που τους έδωσε δώρο η χορηγός εταιρεία κατασχέθηκαν.

• Εντολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα εξέδωσε Βραζιλιάνος δικαστής για τους πρωταθλητές της κολύμβησης Ράιαν Λόχτι και Τζέιμς Φέιγκεν. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, οι εν λόγω αθλητές έχουν δώσει αντικρουόμενες καταθέσεις σχετικά με τη ληστεία που φέρονται να έχουν πέσει θύματα στο Ρίο. Οι δύο Αμερικανοί έχουν καταγγείλει ότι ενώ επέστρεφαν στο Ολυμπιακό Χωριό, ύστερα από πάρτι, ένοπλοι άνδρες που έφεραν αστυνομικά σήματα τους υποχρέωσαν να βγουν από το ταξί που επέβαιναν και τους αφαίρεσαν τα πορτοφόλια και κάποια αντικείμενα αξίας. Ο Λόχτι πάντως βρίσκεται στις ΗΠΑ.

• Η οικονομική κρίση στη Βραζιλία αποτελεί τη βασική αιτία για τη μικρή προσέλευση φιλάθλων στα στάδια. Χιλιάδες εισιτήρια έμειναν απούλητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή