Επιστροφή Στεφανίδη με «βέλη»

Επιστροφή Στεφανίδη με «βέλη»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν «κρυβόταν» πίσω από τις λέξεις ούτε όταν ήταν 15 ετών και ερχόταν πρώτη στα παγκόσμια της ηλικίας της, αλλά ούτε και τώρα που κατέκτησε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Επέστρεψε χθες στην Ελλάδα και, αφού μοιράστηκε συγκινητικές στιγμές με τους ανθρώπους του στίβου που είχαν κατακλύσει το αεροδρόμιο, εκτόξευσε «βέλη» κατά όσων προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το όνομά της.

Από αυτά δεν… ξέφυγε ούτε η εφημερίδα «Αυγή», η οποία είχε δημοσιεύσει άρθρο που προέτρεπε την πτυχιούχο (με μεταπτυχιακό στη νευροψυχολογία) του Στάνφορντ να… διαβάζει. «Πώς είπατε την εφημερίδα; “Αυγή”; Ούτε που την ήξερα και, φυσικά, ούτε την έχω διαβάσει. Δεν ξέρω εάν είναι περιοδικό ή εφημερίδα. Εγώ δεν είπα αυτά που μου λένε ότι γράφει. Εκανα μία δήλωση για τους δημοσιογράφους, γιατί ενώ έχω κερδίσει ευρωπαϊκό και χάλκινο στο παγκόσμιο, ασχολούνται μία φορά στα τέσσερα χρόνια», δήλωσε η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το χαμόγελο που έλαμπε στο πρόσωπό της έγινε πιο λαμπερό όταν, στην υποδοχή, είδε εκπροσώπους από σωματεία του στίβου και μικρά παιδιά που είχαν τυπώσει μπλούζες με τη φωτογραφία της. «Ελπίζω ότι η επιτυχία μου θα φέρει νέα παιδιά στο επί κοντώ και στον στίβο, γενικότερα», τόνισε. Δίπλα από την ολυμπιονίκη βρισκόταν συνεχώς ο σύζυγος και προπονητής της, ο Μιτς Κρίερ, υπό τις οδηγίες του οποίου η Κατερίνα έδωσε «ραντεβού» με το χρυσό μετάλλιο στους αιθέρες της Βραζιλίας. «Ο σύζυγός μου ήταν ο πρώτος που πίστεψε σε εμένα από την αρχή γι’ αυτό και το μετάλλιο είναι αφιερωμένο σε αυτόν. Ο Μιτς το πίστεψε και έκανε και εμένα να το πιστέψω», υπογράμμισε και αποκάλυψε πώς κύλησε η πρώτη νύχτα μετά την κατάκτηση της διάκρισης: «Οταν επιστρέψαμε στο Ολυμπιακό Χωριό ακόμα δεν το είχαμε πιστέψει. Κάθε πέντε λεπτά κοιτάζαμε με τον Μιτς ο ένας τον άλλον και λέγαμε “πήραμε το χρυσό”».

Το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο ικανοποίησε την Κατερίνα Στεφανίδη ως διάκριση, αλλά επιθυμεί να κλείσει τη χρονιά με ένα άλμα πιο ψηλό. Θα μείνει ελάχιστες ημέρες στην Αθήνα και ύστερα θα πάρει μέρος στους τελευταίους αγώνες του Ντάιαμοντ Λιγκ. «Θα προσπαθήσω να πετύχω ένα καλύτερο άλμα στους αγώνες που απομένουν. Υστερα θα γυρίσουμε στο σπίτι μας στην Αμερική να ξεκουραστούμε γιατί είμαστε τέσσερις μήνες μακριά από αυτό», υπογράμμισε η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια του επί κοντώ.

Σήμερα αναμένεται η άφιξη του Λευτέρη Πετρούνια και της υπόλοιπης ελληνικής αποστολής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή