Προφυλακιστέος ο 77χρονος για το δυστύχημα στην Αίγινα

Προφυλακιστέος ο 77χρονος για το δυστύχημα στην Αίγινα

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα, στις 16 Αυγούστου, έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Σύμφωνα με το σχετικό βούλευμα που είναι σε γνώση της «Κ», το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά έκρινε ότι ο χειριστής του σκάφους, Θρασύβουλος Λυκουρέζος, «παρέλειψε αδικαιολόγητα να ενημερώσει εγκαίρως τις αρμόδιες λιμενικές αρχές, μολονότι γνώριζε καλά ότι ανθρώπινες ζωές ήταν σε κίνδυνο».

Ακόμη το Συμβούλιο έκρινε ότι η μεταφορά του 77χρονου χειριστή του ταχυπλόου στο λιμανάκι του Φάρου Αίγινας και η παραλαβή του από ΙΧ αυτοκίνητο «αποτελούν προπαρασκευαστικές ενέργειες διευκόλυνσης της διαφυγής του» οι οποίες σύμφωνα με το βούλεμα δεν τελεσφόρησαν και είχαν ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί ο ίδιος αυτοβούλως στους λιμενικούς και να πραγματοποιηθεί η σύλληψή του σχεδόν δυόμιση ώρες μετά το δυστύχημα.

Την περασμενη Παρασκευή ο κατηγορούμενος είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, έπειτα από τη διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή