Χιλιάδες παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών

Χιλιάδες παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, μένουν 36.769 παιδιά, τα οποία είναι αμφίβολο αν βρουν θέσεις στους δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων για τους δικαιούχους του προγράμματος για τη σχολική χρονιά 2016-2017 έγινε φανερό ότι οι πόροι που είχαν προβλεφθεί δεν επαρκούν. Φέτος υπέβαλαν αίτηση οι γονείς 121.569 παιδιών, οι αιτήσεις σημείωσαν σημαντική αύξηση, ενώ στο πρόγραμμα τελικά εντάχθηκαν 84.800 παιδιά. Τα οριστικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στη σελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr), ωστόσο η σελίδα παρουσιάζει κάποια προβλήματα λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας.

Τα υπόλοιπα παιδιά θα πρέπει να αναμένουν να κατανεμηθούν οι δικαιούχοι ΕΣΠΑ στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και στη συνέχεια να κατευθυνθούν στις δομές που θα υπάρχουν κενές θέσεις.

Η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) επεσήμανε την ανάγκη στήριξης των δημοτικών δομών, δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας των πολιτών.

«Δυστυχώς και φέτος, η έλλειψη των απαιτούμενων πόρων οδήγησε ουσιαστικά εκτός δομών αρκετές χιλιάδες παιδιά που πληρούσαν τις προϋποθέσεις, γεγονός το οποίο οφείλεται στην άρνηση της κυβέρνησης να δεχθεί τις ομόφωνες αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης, που έκαναν λόγο για έγκριση πλήρους χρηματοδότησης του προγράμματος.

Αποδείχθηκε για άλλη μία φορά στην πράξη ότι τα μεγάλα λόγια, πως θα απορροφηθούν στις δομές όλα τα παιδιά, ήταν κενό γράμμα.

Η κυβέρνηση οφείλει να επανορθώσει αυξάνοντας τη χρηματοδότηση του προγράμματος για τη διασφάλιση όλων των οικογενειών που μαστίζονται από τη φτώχεια και την ανεργία», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή