314 βόμβες «ξεθάφτηκαν» στο Ελληνικό

314 βόμβες «ξεθάφτηκαν» στο Ελληνικό

Τις εντόπισε ειδική ομάδα του στρατού – Eίχαν αποθηκευτεί από τους Γερμανούς κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 314 βόμβες αεροπορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έχουν βρεθεί εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού κατά τη διάρκεια των εργασιών που λαμβάνουν χώρα στο σημείο λόγω της επένδυσης. Τις βόμβες εντόπισε ειδική ομάδα καταστροφών του στρατού που έχει αναλάβει το έργο της ανεύρεσης των βομβών και της απενεργοποίησής τους μέσω της διαδικασίας ελεγχόμενων εκρήξεων. Συνάντηση με τους εκπροσώπους του στρατού είχε χθες ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ΤΕΝΞ (Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπέδιων Ξηράς), προκειμένου να ενημερωθούν και οι κάτοικοι της περιοχής για το έργο που συνεχίζεται. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους «ήρωες της ΤΕΝΞ, που έστω τώρα, λόγω της επένδυσης, καθαρίζουν 80 χρόνια μετά, τον χώρο δίπλα στα σπίτια μας».

Ο κ. Κωνσταντάτος εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι οι βόμβες αυτές βρίσκονταν στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου τόσα χρόνια, αναφωνώντας «από τύχη ζούμε», όταν πληροφορήθηκε τον αριθμό των πυρομαχικών που έχουν βρεθεί. «Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι 314 βόμβες, που είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί, ήταν δύο μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ενωσης Ποντίων Σουρμένων, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές εγκαταστάσεις μας, που βρίσκονταν εντός του πρώην αεροδρομίου, καθώς και δίπλα σε ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Σε σημεία όπου χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά», δήλωσε ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και πρόσθεσε: «Πραγματικά, είναι να απορείς πώς λειτουργούσαν ένα ολόκληρο αεροδρόμιο και δεκάδες εγκαταστάσεις δήμου και ΥΠΑ σε αυτό το ναρκοπέδιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή