Ολυμπιακοί αγώνες Rio 2016

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εθνική προσμονή

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ξεκινά απόψε, στο Γιβραλτάρ, την προσπάθειά της να βρεθεί, το καλοκαίρι του 2018, στα γήπεδα της Ρωσίας. Οι αντίπαλοί της στον προκριματικό αυτό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν είναι «θηρία». Ομως και η ομάδα μας απέχει κατά πολύ από αυτήν που πείθει πως μπορεί να πάρει την πρόκριση.

Και δεν είναι μόνο ο αγωνιστικός τομέας, που προκαλεί ανησυχία κατά πόσον θα μπορέσει να φτάσει στον στόχο της. Τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου απεδείχθη πως έχουν άμεσες επιπτώσεις στην εθνική μας ομάδα.

Οι τελευταίες οικτρές εμφανίσεις και οι αποκλεισμοί από τις δύο τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις αποδόθηκαν, από πολλούς στην ΕΠΟ, στην απομάκρυνση του Φερνάντο Σάντος και στην πρόσληψη του Κλαούντιο Ρανιέρι. Τελικά αυτός ο «πόλεμος» μεταξύ πολιτείας και των διοικούντων την ομοσπονδία διέλυσε την ομάδα.

Τώρα, με έναν άλλο Γερμανό στο τιμόνι της, η Εθνική μας καλείται να σταθεί πάλι στα πόδια της και να επανακάμψει. Το έργο του Μίκαελ Σκίμπε κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Καθώς οι περισσότεροι από τους διεθνείς δεν έχουν ακόμη αγώνες πρωταθλήματος στα πόδια τους, ενώ και αυτοί που αγωνίζονται στο εξωτερικό, δεν αποτελούν όλοι βασικές επιλογές των προπονητών τους.

Το τελευταίο τεστ, επί ολλανδικού εδάφους, μπορεί να ήταν ελπιδοφόρο, όμως άλλο είναι ένα παιχνίδι φιλικό και άλλο ένα επίσημο. Και μάλιστα, στην πρεμιέρα μιας διοργάνωσης εκτός έδρας.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ