ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Ο Κούπας: Μαγειρείο απ' τα λίγα

ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Εστιατόρια, Δυτικά, Ταβέρνες/Ψησταριά, , Foodie Guide

Η θέση: 33 χρόνια βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο του Ρέντη, το μαγειρείο Κούπας και σίγουρα έχει σώσει από οικογενειακά δράματα και στιγμές αμηχανίας πολλές νέες νοικοκυρές.

Το φαγητό: Τα μαγειρευτά του είναι φρέσκα και καλομαγειρεμένα, τόσο σπιτικά, που πολλοί πηγαίνουν από το πρωί και παραγγέλνουν τις μερίδες της ημέρας για το οικογενειακό τους τραπέζι. Πολλοί, φυσικά, αποκρύπτουν ότι το αγόρασαν και το σερβίρουν ως ... την παραδοσιακή συνταγή της μαμάς.

Οι κάτοικοι της περιοχής, ορκίζονται στα γεμιστά του, τις μελιτζάνες ιμάμ, το παστίτσιο, το μουσακά και τα σουτζουκάκια του. Αν είστε τυχεροί και την ημέρα που θα πάτε έχει σουπιές με σπανάκι και φρέσκο ψάρι πλακί μην τα προσπεράσετε. Όταν έχουν κέφια ετοιμάζουν πεντανόστιμους μεζέδες και την 25η Μαρτίου δημιουργείται ουρά για τον μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά και τα παντζάρια.

Η ατμόσφαιρα: Ο χώρος είναι απλός με ξύλινα τραπέζια και παλιές φωτογραφίες στους τοίχους. Μαγειρεύει και σερβίρει όλη η οικογένεια και αν βρεθείτε στην περιοχή, μη διστάσετε!

Ο λογαριασμός: Οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 10 € το άτομο.

Η κάβα: Όπως τα περισσότερα πεισματάρικα μαγειρεία της χώρας επιμένει στο χύμα κρασί.

Επιπλέον πληροφορίες: είναι ανοιχτά καθημερινά εκτός Κυριακής, από το πρωί στις 11:00 έως τις 18:00.

Ο Κούπας
Φλέμινγκ 52 – Αγ. Ι. Ρέντης,
Tηλ: 210 – 48.10.040.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ