Τίμησε τον Διαμαντίδη και στρέφει το βλέμμα στο μέλλον ο ΠΑΟ

Τίμησε τον Διαμαντίδη και στρέφει το βλέμμα στο μέλλον ο ΠΑΟ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε δάκρυα συγκίνησης στα μάτια, πολλοί από τους αναρίθμητους, απλούς θαυμαστές του, φίλοι, συμπαίκτες και οικογένειες με τα παιδιά τους αποθέωσαν τον Δημήτρη Διαμαντίδη στο τελευταίο χειροκρότημα της ένδοξης καριέρας του στο ελληνικό μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός, στα πρότυπα του ΝΒΑ, τίμησε για τρεις ημέρες, εντός και εκτός του ΟΑΚΑ, τον Δημήτρη Διαμαντίδη, όπως άρμοζε και χωρίς υπερβολή για την αγωνιστική προσφορά του, τη 12ετή αφοσίωσή του στο «Τριφύλλι» και κυρίως για το ήθος που επέδειξε ως μέλος και αρχηγός της ομάδας. Το ήθος και η ταπεινότητα χαρακτήρισαν και τον επίλογο των ευχαριστιών του Διαμαντίδη από το κέντρο του γηπέδου, όταν μίλησε από μικροφώνου, εν μέσω συγκλονιστικής αποθέωσης και συνθημάτων με το όνομά του.

«Σας ευχαριστώ όλους για την πορεία που κάναμε μαζί. Ενα ξεχωριστό “ευχαριστώ” το λέω για την οικογένεια Γιαννακόπουλου, τον Κώστα Πιλαφίδη που μου άνοιξε τον δρόμο και όλους τους ανθρώπους που είναι στην άκρη του πάγκου», είπε ο Διαμαντίδης, ο οποίος έπαιξε για ένα λεπτό και 16 δεύτερα στο τελικό του τουρνουά «Τα διαμάντια είναι παντοτινά» (ο ΠΑΟ νίκησε 80-72 την ΤΣΣΚΑ). Η φανέλα με το νούμερο «13» αποσύρθηκε στην οροφή του ΟΑΚΑ, ο Διαμαντίδης αναζητεί την επόμενη ενασχόληση με το μπάσκετ και άπαντες στον Παναθηναϊκό κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μετά Διαμαντίδη εποχή.

• O Πανιώνιος, ο Δούκας, οι Μαχητές Πεύκων, ο Ηρακλής, το Ηράκλειο, η Καβάλα, ο Αίολος Αστακού και ο Αμύντας προκρίθηκαν στη β΄ φάση του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί αύριο. Τα νέα ζευγάρια με τη συμμετοχή των 8 ομάδων από την Α1 κατηγορία: Μαχητές Πεύκων – Πανιώνιος, Δόξα Λευκάδας – Ρέθυμνο, Ηράκλειο – Κόροιβος, Ηρακλής – Κύμη, Δούκας – Λαύριο, Τρίκαλα – Προμηθέας, Αίολος Αστακού – Αμύντας, Καβάλα – Απόλλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή