Νέες πιέσεις από Ryanair για μείωση τελών στα αεροδρόμια

Νέες πιέσεις από Ryanair για μείωση τελών στα αεροδρόμια

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανεπαίσθητη μείωση κατά 2% των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων προχωρά η Ryanair, χρησιμοποιώντας τις ανακοινώσεις της ως μοχλό πίεσης προκειμένου να πετύχει την πολυπόθητη μείωση των τελών αεροδρομίων, που διεκδικεί επισταμένως εδώ και χρόνια. Κατά τη χθεσινή ανακοίνωση του θερινού προγράμματος του 2017, ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Ντέιβιντ Ο’ Μπράιαν αναφέρθηκε στην αναστολή των πτήσεων προς την Κω, αποδίδοντάς την στην άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να της επιτρέψει την εκτέλεση πτήσεων με μηδενικές χρεώσεις αεροδρομίων. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι η Κως αποτελεί έναν προορισμό ο οποίος έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα από το προσφυγικό ζήτημα. Ο κ. Ο’ Μπράιαν μάλιστα παραδέχθηκε ότι το ανατολικό Αιγαίο δέχθηκε πιέσεις όσον αφορά την τουριστική ζήτηση, παρά το γεγονός, όπως τόνισε, πως αν οι αεροπορικές χρεώσεις ήταν χαμηλότερες, θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερους ταξιδιώτες.

Περισσότερες πτήσεις προς Χανιά, Μύκονο

Στο καλοκαιρινό πρόγραμμά της για το 2017 ανακοινώθηκε ένα νέο καλοκαιρινό δρομολόγιο προς τη Σόφια και περισσότερες πτήσεις προς Χανιά και Μύκονο, «συμβάλλοντας στη διακίνηση 3,4 εκατ. επιβατών ανά έτος». Για τα δρομολόγια της Αθήνας η Ryanair ανακοίνωσε ότι θα είναι αυξημένα κατά 1% για το καλοκαιρινό πρόγραμμα του 2017, ενώ διψήφια αύξηση (14%) θα παρατηρηθεί στα δρομολόγια της Θεσσαλονίκης.

Σε αντιδιαστολή με την Ελλάδα ο κ. Ο’ Μπράιαν αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ιταλίας, όπου η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να μην αυξήσει τη φορολογία, όπως είχε προαναγγείλει, με αποτέλεσμα η Ryanair να έχει προγραμματίσει για το 2017 την προσθήκη 44 νέων δρομολογίων, τα οποία θα εκτελεί με 10 επιπλέον αεροσκάφη.

Εξέφρασε όμως την ικανοποίησή του για την πρώτη επίσημη συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή