«Προσωπικές απόψεις» η θέση Κουτσοκούμνη

«Προσωπικές απόψεις» η θέση Κουτσοκούμνη

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσθηση και ποικίλες ερμηνείες προκάλεσε η τοποθέτηση του επιτετραμμένου της FIFA για το «ελληνικό πρόβλημα», Κ. Κουτσοκούμνη, που έγινε προχθές στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο κ. Κουτσοκούμνης υποστήριξε ότι η ΕΠΟ χρειάζεται «συμβούλιο συναίνεσης», προκειμένου να προχωρήσει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο και να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα που το ταλανίζουν.

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησής του είναι το ακόλουθο: «Το τι χρειάζεται τώρα η ΕΠΟ είναι ένα πρόεδρο και συμβούλιο συναίνεσης. Οχι εκλογές, αντιπαραθέσεις, νικητές και ηττημένους. Μόνο έτσι θα προχωρήσει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα που το ταλανίζουν και το ταλαιπωρούν, συμπεριλαμβανομένης της βίας στα στάδια και έξω από αυτά. Το ερώτημα είναι αν οι δυνάμεις που αντιμάχονται για να κερδίσουν στις εκλογές διαθέτουν την οπτική γωνία για να δουν το γενικό συμφέρον του ιδίου του ποδοσφαίρου».

Ο κ. Κουτσοκούμνης, που εξακολουθεί να έχει στα χέρια του τον φάκελο με τα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε ερώτηση που δέχθηκε από την «Κ», προκειμένου να διευκρινίσει τη θέση του αρκέστηκε να πει ότι πρόκειται για «προσωπικές απόψεις» και ότι θεωρεί πως η ΕΠΟ θα πρέπει να πορευθεί με πρόεδρο και Εκτελεστική Επιτροπή κοινής αποδοχής, προκειμένου να υπάρχει καλή συνεργασία με τη FIFA και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα που υπάρχουν. Επιπλέον, επισήμανε ότι «στα υψηλά κλιμάκια της FIFA παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Η τοποθέτηση Κουτσοκούμνη ερμηνεύθηκε κυρίως ως προτροπή διορισμού προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ, προκειμένου να τρέξουν κάποιες δομικές αλλαγές που χρειάζονται στο υπάρχον ποδοσφαιρικό οικοδόμημα, προεξαρχούσης της διαιτησίας και εν συνεχεία να οδηγηθεί η ομοσπονδία σε εκλογές σε πιο ήρεμο κλίμα.

Η μοναδική αντίδραση που υπήρξε σε όσα είπε ο Κουτσοκούμνης, προήλθε από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος τοποθετήθηκε υποστηρίζοντας ότι οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες λαμβάνονται και έχουν ως στόχο μια νέα διοίκηση στην Ομοσπονδία, τη δίκαιη διαιτησία και στοχεύουν στη γενικότερη εξυγίανση του ποδοσφαίρου αντιμετωπίζονται θετικά.

Πάντως, «κλειδί» για τις εξελίξεις στην ΕΠΟ θα αποτελέσει το Διαιτητικό Δικαστήριο, που συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη με θέμα την προσφυγή που έκαναν έξι ενώσεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες ζητούν την ακύρωση των εκλογών προσδιορισμένων για τις 26 Οκτωβρίου της ομοσπονδίας. Είτε η προσφυγή γίνει δεκτή είτε όχι, θα ακολουθήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, νέα προσφυγή από ενώσεις της αντιπολίτευσης που θα ζητούν τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ, επειδή, όπως θα υποστηρίζουν, η θητεία της παρούσας διοίκησης θα έχει λήξει στις 5 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή