ΑΓΟΡΑ

Φρούτα και κηπευτικά από την Αρχαία Κόρινθο

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΟΥ

Φωτογραφία: ΑΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Βιολογικά, Λαχανικά, Φρούτα

Αυτά έχει στον πάγκο του ο Τάσος Οικονόμου, βιοκαλλιεργητής από την Αρχαία Κόρινθο.

Στα καλύτερά τους τώρα τον Σεπτέμβρη, που πια έχουν ρουφήξει όλο τον ήλιο του καλοκαιριού. Με κέρασε ένα τσαμπί τραγανή σουλτανίνα, την οποία καλλιεργεί σε 22 στρέμματα, και μου εξήγησε πως γι’ αυτόν η βιολογική γεωργία είναι πεποίθηση και συνειδητοποιημένη επιλογή από πάντα.

Αγρότης από γεννησιμιού του, είναι από τους πρώτους που πιστοποιήθηκαν βιολογικά το 1998, ωστόσο, όπως τονίζει ο ίδιος, «χημικά και φυτοφάρμακα δεν χρησιμοποίησα ποτέ και το έκανα πρώτα από όλα για μένα. Δεν είχα καμία διάθεση να καταναλώνω τέτοιου είδους ουσίες».

Τα περισσότερα κηπευτικά του προέρχονται από ιδιοπαραγόμενο σπόρο. Κατά βάση υπαίθριες καλλιέργειες -με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου επιδιώκει πρωιμότητα- φυτεμένες σε έκταση 45 στρεμμάτων πολύ κοντά στη Στυμφαλία λίμνη, από την οποία και αντλεί καλής ποιότητας νερά. «Εδώ οι συνθήκες ευνοούν τη βιολογική καλλιέργεια, έχουμε λίγους παγετούς και άφθονα νερά». 

Τον βρίσκουμε στις βιολογικές αγορές: Τρίτη - Ηράκλειο, Τετάρτη - Ηλιούπολη, Παρασκευή - Αγία Βαρβάρα, Σάββατο - Βούλα και Κυριακή - Πόρτο Ράφτη. Τάσος Οικονόμου Τ/6977-097.155

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ