Στον Κορυδαλλό, για πεντανόστιμους θαλασσινούς μεζέδες

Στον Κορυδαλλό, για πεντανόστιμους θαλασσινούς μεζέδες

Το Ουζερί ο Κώστας σερβίρει ό,τι πιαστεί στα δίχτυα μαγειρεμένο με τον πιο απλό και σωστό τρόπο

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πλατεία Κολοκοτρώνη, μία από τις λιγότερο γνωστές και ήσυχες πλατείες του Κορυδαλλού, απλώνει τραπεζάκια ένα από τα ωραία ουζερί του Πειραιά. Το Ουζερί ο Κώστας λειτουργεί από το 2015 και σερβίρει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, φημίζεται για το μαστόρικο ψήσιμο των ψαριών στη σχάρα, αλλά και για το θαυμάσιο τηγάνι του. Καθαρές γεύσεις, λαμπρά υλικά, σωστή διαχείριση. Για όλα αυτά φροντίζει ο ιδιοκτήτης Κώστας Ουσταμπάσογλου, με καταγωγή από την Καισάρεια, μεγαλωμένος στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό. «Είμαι από το ’92 σε αυτή τη δουλειά» λέει ο ίδιος. «Το έχω μεράκι και έχω τον νου μου ό,τι κάνω να το κάνω καλά». Για το βασικό προϊόν που πωλείται στο μαγαζί του, τα ψάρια και τα θαλασσινά, εμπιστεύεται κατά βάση τον γνωστό ιχθυέμπορα Ροκάκη, που τον προμηθεύει αποκλειστικά με φρέσκα ψάρια, κυρίως από τη Χαλκίδα. «Δουλεύουμε με ό,τι ψάρι είναι της εποχής. Ό,τι δηλαδή πιαστεί στα δίχτυα, ό,τι είναι διαθέσιμο, αρκεί να είναι φρέσκο», λέει ο Κώστας. Και στα θαλασσινά φροντίζει να έχει φρέσκο πράμα, αλλά δεν θα σε γελάσει. Αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα, θα το εξηγήσει στον πελάτη – π.χ. αν τύχει και οι γαρίδες ή τα καλαμάρια είναι κατεψυγμένα.

Στον Κορυδαλλό, για πεντανόστιμους θαλασσινούς μεζέδες-1

Καθίσαμε στα τραπεζάκια έξω από το μαγαζί, στρωμένα με καρό γαλανόλευκο τραπεζομάντιλο. Απέναντι, στη μικρή πλατεία, στη σκιά κάτω από τα δέντρα, υπάρχουν διάσπαρτα κάμποσα ακόμα τραπεζάκια, όλα γεμάτα Τετάρτη βράδυ – όσο καλοκαιριάζει, βγάζουν κι άλλα τραπέζια και ειδικά τα Σαββατοκύριακα γίνεται το αδιαχώρητο. Ξεκινήσαμε με υπέροχες τηγανητές πατάτες ροδοκόκκινες και πήραμε και τέλεια ταραμοσαλάτα κλασική με τα αυγά της να σκάνε στο δόντι, για να την απλώσουμε στο ξεροψημένο ψωμάκι. Ύστερα, μας έφεραν σταμναγκάθι καταπράσινο, βρασμένο to the point, γαυράκι φρεσκομαρινάτο κρουστό, ζωντανό και με την ξινάδα του, τηγανητά καλαμαράκια μέλι, σαλάχι χρυσοτηγανισμένο, τραγανό και αφράτο, ντολμαδάκια τυλιγμένα στην κουζίνα τους κι ένα τσικ λιγότερο μαγειρεμένα από ό,τι θα έπρεπε για να μελώσουν σωστά, και μύδια αχνιστά με κάτι ζουμιά του ονείρου. Μας μύρισαν οι γαρίδες, φρέσκες, Κοιλάδος, και πήραμε μια μερίδα που ήταν τηγανισμένες υποδειγματικά, χταποδάκι ψητό ντούρο που αντιστέκεται στο δόντι όσο πρέπει, και μια μικρή μερίδα με κουτσομουράκια ελαφρά παναρισμένα σε αλεύρι και τηγανισμένα, με κριτσανιστή κρούστα και μελάτη σάρκα σπαρταριστή. Μαζί με τους μεζέδες έχει για να διαλέξουμε και κάμποσα εμφιαλωμένα ούζα –πάνω από 25 διαφορετικές ετικέτες–, κάμποσα φρέσκα τσίπουρα, περισσότερα από 30 κρασιά από ελληνικούς αμπελώνες και επίσης μια μεγάλη συλλογή με έμπειρα τσίπουρα παλαιωμένα, που δείχνουν το γούστο και την οξυδέρκεια του μαγαζάτορα. Στο διπλανό τραπέζι κάθονται πελάτες από την άλλη άκρη της Αθήνας και από τις διπλανές συνοικίες του Κορυδαλλού και της Νίκαιας, που ξέρουν και καλοτρώνε.

Ουζερί ο Κώστας, Κουντουριώτου 7, Κορυδαλλός, 210-4945102

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή