Ρομπότ στην… Αγρια Δύση

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«W​​​​estworld» εναντίον Westeros θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της «εμφύλιας» διαμάχης που διαφαίνεται στους κόλπους του ΗΒΟ, με τη νέα μεγάλη παραγωγή των J.J. Abrams και Jonathan Nolan να διεκδικεί το στέμμα της διαδοχής από το υπέροχο «Game of thrones». Η ενθουσιώδης υποδοχή που ακολούθησε την πρεμιέρα του «Westworld» –προβάλλεται ξημερώματα Κυριακής και κάθε Δευτέρα στις 10 μ.μ. και από το Novacinema 4HD– τροφοδοτεί τις ελπίδες του δικτύου, που αναζητεί το σίριαλ που θα αναλάβει το βάρος της «επόμενης μέρας» του «Game of thrones». Σχεδόν δύο εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν live το πρώτο επεισόδιο –υψηλότερη τηλεθέαση πρεμιέρας για σειρά του ΗΒΟ μετά το «True Detective» το 2014– ενώ μαζί με την ετεροχρονισμένη θέαση ή αυτή μέσω κινητών συσκευών, ο αριθμός φτάνει τα 3.300.000.

Το «Westworld» είναι ένα θεματικό πάρκο με σκηνικό Αγριας Δύσης, που κατοικείται από ανθρωποειδή (τους «οικοδεσπότες») τελευταίας τεχνολογίας. Αυτή η Ντίσνεϊλαντ με τους καουμπόηδες, τους σερίφηδες, τα σαλούν, τις όμορφες γυναίκες, απευθύνεται σε μεγάλα και πολύ πλούσια «παιδιά» (τους «καλεσμένους»), οι οποίοι μπορούν εκεί να ζήσουν στα άκρα, χωρίς φραγμούς, πέρα από τα όρια. Τις περισσότερες φορές καταλήγουν να δολοφονούν, να βιάζουν, να καταστρέφουν. Οταν ο χρόνος παραμονής τους τελειώσει, οι υπεύθυνοι του πάρκου καθαρίζουν τα αίματα, επισκευάζουν τα «σφαγιασμένα» ανθρωποειδή και τα κτίσματα και ξαναστήνουν το σκηνικό για τον επόμενο επισκέπτη. «Το μόνο όριο εδώ είναι η φαντασία σου… Δεν υπάρχει προσανατολισμός, δεν υπάρχουν οδηγίες, η μισή διασκέδαση είναι να βρεις μόνος σου πώς “δουλεύει”», ιντριγκάρει έναν διστακτικό «φιλοξενούμενο» η υπάλληλος στην υποδοχή. «Αυτό το μέρος τελικά αποπλανεί τους πάντες, απαντά την ερώτηση “ποιος είσαι πραγματικά”», διαπιστώνει ένας νεαρός και ιδιαίτερα οργισμένος «καλεσμένος». Διευθυντής του «Westworld» είναι ο δρ Ρόμπερτ Φορντ (Αντονι Χόπκινς), ενώ μεταξύ των ανθρωποειδών ξεχωρίζουν η όμορφη και αθώα Ντολόρες (Εβαν Ρέιτσελ Γουντ), η «μαντάμ» στο μπαρ της πόλης (Θάντι Νιούτον), ο νεαρός γοητευτικός καουμπόι Τέντι (Τζέιμς Μάρσντεν) και ο μυστηριώδης και επικίνδυνος «Αντρας με τα μαύρα» (Εντ Χάρις). Χόπκινς, Χάρις και Νιούτον είναι απλά υπέροχοι. Παρότι το θέμα της σειράς (ένας κόσμος ανθρωποειδών μέσα στον μεγάλο κόσμο των ανθρώπων που τους εκμεταλλεύονται ώς τη στιγμή που αυτά ξεφεύγουν από το «σενάριο» και αυτονομούνται) δεν είναι νέο, η πλοκή του «Westworld», η κινηματογράφηση, η σύσταση και απεικόνιση αυτής της υβριδικής κοινωνίας, η δόμηση και η εξέλιξη των χαρακτήρων είναι συναρπαστικές και καθηλωτικές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή