Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά: «Δεν επηρεάζουν τα νούμερα τη δουλειά μου»

Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά: «Δεν επηρεάζουν τα νούμερα τη δουλειά μου»

Η νεαρή ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στους Πανθέους μοιράζεται τη χαρά της για τις αυθόρμητες συναντήσεις με ανθρώπους που αγαπούν τη σειρά και εξηγεί γιατί θεωρεί ότι ο παραδοσιακός τρόπος μέτρησης της τηλεθέασης δεν αντικατοπτρίζει τις τηλεοπτικές συνήθειες του κοινού.

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν η Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά πέρασε από οντισιόν για τους «Πανθέους», δεν γνώριζε ποιον ρόλο θα καλούνταν να υποδυθεί. Η απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου και του Θεάτρου Τέχνης είχε ήδη στο βιογραφικό της μια συνεργασία στο «Γλυκό πουλί της νιότης» δίπλα στην Κάτια Δανδουλάκη (που θεωρεί, λέει, «θεατρική μαμά» της), αλλά και τηλεοπτικές δουλειές όπως τα «Ερωτας μετά», «Χαιρέτα μου τον πλάτανο», «Αγάπη παράνομη».

Τελικά σου πρότειναν τον ρόλο της Πέλλας Γκανά…

Ναι, και την ερωτεύτηκα από την αρχή, γιατί είναι ένας ρόλος που έχει πολλά επίπεδα. Έχει και φως και σκοτάδι.

Τι σε γοήτευσε;

Ότι είναι πολύ εύθραυστη, αλλά συγχρόνως είναι και πάρα πολύ δυναμική. Και δεν έχει χάσει την ικανότητα να εμπιστεύεται.

Ποιο χαρακτηριστικό της ζηλεύεις;

Ότι είναι πολύ ανθεκτική.

Εσύ ποιους κανόνες μπορεί να παραβίαζες για έναν έρωτα;

Είμαι αρκετά ηθικός άνθρωπος και χρησιμοποιώ πολλές φορές τη λογική μου. Δεν έχει χρειαστεί να φτάσω σε κάποιο άκρο.

Τι προσδοκίες είχες από αυτή τη σειρά;

Ήμουν πολύ χαρούμενη που θα συνεργαζόμουν με τον σκηνοθέτη Σπύρο Μιχαλόπουλο και τους σεναριογράφους Ιωάννα Κανελλοπούλου και Άγγελο Χασάπογλου. Διάβασα τα βιβλία και ενθουσιάστηκα με το ταξίδι που θα έκανα στον χρόνο.

Έκανες συγκρίσεις με τα βιβλία ή την παλιότερη σειρά;

Ήταν μια νέα ματιά στο έργο του Αθανασιάδη και ίσως ήταν λάθος και άδικη η σύγκριση με την παλιά σειρά.

Σε ποιο βαθμό επηρεάζει τη δουλειά σου η μεγαλύτερη ή μικρότερη επιτυχία της σειράς;

Στο πως θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου καθόλου. Θα σηκωθώ το πρωί, θα πάω με την ίδια χαρά στη δουλειά μου, θα μελετήσω το ίδιο σκληρά.

Βλέπεις τα νούμερα τηλεθέασης;

Δεν ξέρω αν πλέον είναι σωστός ο τρόπος καταμέτρησης τηλεθέασης που χρησιμοποιείται. Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα, έχει μπει το στρίμινγκ στις ζωές μας. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να τη δουν μετά. Μας μιλάνε για αυτή τη σειρά στον δρόμο. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στα νούμερα τηλεθέασης που βλέπω.

Είσαι σε αναζήτηση επόμενου πρότζεκτ;

Είμαι σε διαδικασία ξεκούρασης. Είναι οκ το να λες στον εαυτό σου ότι μπορεί να ξεκουραστεί. Και εμείς είμαστε καλλιτέχνες, πρέπει με κάποιον τρόπο να ξαναβρούμε την έμπνευση και την δύναμη για να ξανακατασθέσουμε ένα κομμάτι της ψυχής μας.

Όταν είσαι σε αναζήτηση δουλειάς, ποιο είναι το δυνατό σου σημείο, το πλεονέκτημα που θα σου την εξασφαλίσει;

Είμαι καλή συνεργάτης. Είμαι στην ώρα μου, είμαι ευγενική, είμαι σωστή στη δουλειά μου, οπότε θεωρώ ότι κάπως βλέπουν και τη δουλειά μου κάποιοι άνθρωποι και την εκτιμάνε, οπότε με προτείνουν για το επόμενο πρότζεκτ.

Η σειρά «Οι Πανθέοι» προβάλλεται στον ΣΚΑΪ κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18.40.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή