Η «τιτανομαχία» της αγωνιστικής

Η «τιτανομαχία» της αγωνιστικής

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετική απάντηση στην πρόκληση νίκης που του παρουσιάζεται στον σημερινό αγώνα του με την περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης και αήττητη μέχρι τώρα στη διοργάνωση, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θέλει να δώσει ο Ολυμπιακός, στο κατάμεστο ΣΕΦ (21.00). Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σταματήσει το νικηφόρο σερί της ΤΣΣΚΑ και πριν από δύο χρόνια στην Ευρωλίγκα, ενώ πέρυσι το τελευταίο παιχνίδι στη φάση των «16» ήταν αδιάφορο, καθώς είχαν αποκλεισθεί πρόωρα.

Η διατήρηση του αήττητου της έδρας που αποτελεί αφετηρία πρόκρισης για την προημιτελική φάση, αλλά και το υψηλότερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία, είναι το ισχυρότερο κίνητρο νίκης του Ολυμπιακού, κόντρα στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη που είναι ακόμα… άτρωτη.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν σαφής για τα δεδομένα της ρωσικής ομάδας και της αντιμετώπισής της: «Εχουμε δύσκολο έργο. Είναι ποιοτική ομάδα με ταλέντο. Μια ομάδα που σκοράρει πολύ εύκολα. Διατηρεί τους ίδιους παίκτες τα τελευταία χρόνια, αλλά και τον ίδιο προπονητή. Πρέπει να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι, να παίξουμε καλύτερη άμυνα για να τους σταματήσουμε τον επιθετικό οίστρο. Μόνο από την άμυνα θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό».

Ο Eρικ Γκριν θα δοκιμάσει το πρωί να προπονηθεί, καθώς ούτε χθες «πάτησε» στο παρκέ και οι πιθανότητες συμμετοχής του παραμένουν λίγες.

«Μπορούμε και χωρίς εκείνον, αν και είναι ένας πολύτιμος παίκτης για εμάς» κατέληξε ο τεχνικός του Ολυμπιακού. Στον αντίποδα, ο Ιτούδης υπογράμμισε ότι περιμένει από τους πρωταθλητές Ελλάδας να παίξουν πολύ δυνατά στην άμυνα και θεωρεί ότι οι παίκτες του δεν θα επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα της εξέδρας.

«Βόμβα» στην Πόλη

Στην αυλαία της 5ης αγωνιστικής, χθες, η Ούνικς με 28 πόντους του Λάνγκφορντ πέτυχε την έκπληξη, υποχρεώνοντας τη Φενέρμπαχτσε στην πρώτη φετινή ήττα (81-73 ) και εντός έδρας έπειτα από 660 ημέρες, ενώ στο Τελ Αβίβ, η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Μακάμπι με 79-69. Σήμερα θα παίξουν Μπάμπεργκ – Αρμάνι και Ρεάλ – Γκαλατασαράι.

• Το εγκώμιο του Τσάβι Πασκουάλ έπλεξε ο Γιάννης Μπουρούσης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

«Το πιο σημαντικό στοιχείο στην ομάδα είναι το κλίμα, το οποίο είναι εξαιρετικό. Ελληνες και Αμερικανοί τα πάμε πολύ καλά» υποστήριξε ο διεθνής σέντερ του Παναθηναϊκού που θα ταξιδέψει σήμερα μαζί με την αποστολή του ΠΑΟ για την Κωνσταντινούπολη και το αυριανό παιχνίδι με την Εφές Ανατόλου.

• Αήττητος συνέχισε ο Αρης στην 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και η εύκολη επικράτησή του στην έδρα της Ναχαρίγια (85-53) επιβεβαίωσε τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητάς του από την ισραηλινή ομάδα. Για τον Αρη σκόραραν οι: Μαρμπλ 14 (3), Ξανθόπουλος 2, Φλιώνης 5 (1), Τζένκινς 22 (4), Κάμινγκς 13 (1), Ζάρας 3 (1), Χρηστίδης 1, Μούρτος 1, Σίμτσακ 6, Μπάκνερ 8, Ντραγκίσεβιτς 10 (3).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή