Επαγγελματική νίκη ο Ολυμπιακός

Επαγγελματική νίκη ο Ολυμπιακός

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός «εξουδετέρωσε» στην πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, την πρώτη εκ των τριών «παγίδων» που υπάρχουν στα εκτός έδρας παιχνίδια του για την υπεράσπιση της πρώτης θέσης που κατέχει, νικώντας τον Αρη (70-63) στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και ενώ έπονται οι έδρες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν τα τρίποντα των Αγραβάνη και Λοτζέσκι για να «φρενάρουν» την αντεπίθεση του Αρη που μείωσε μέχρι τους δύο πόντους (56-58), αλλά βρέθηκε να χάνει και πάλι με δέκα (56-66), γιατί όλοι οι Αμερικανοί παίκτες του ήταν άστοχοι και συνεχίζουν να αποδεικνύουν ότι είναι κατώτεροι των περυσινών προκατόχων τους, παρά την αύξηση του προϋπολογισμού… Σπανούλης (13 π., 11 ασ.) και Μπιρτς (10 π., 12 ριμ.) μοιράστηκαν τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη, παρουσιάζοντας διψήφιο αριθμό σε δύο στατιστικές κατηγορίες, ενώ αντίθετα ο Πρίντεζης δεν σημείωσε πόντο. Η ανώτατη διαφορά του σκορ ήταν 16 πόντοι (36-52 στο 22΄) από δύο τρίποντα του Παπανικολάου. Ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Γκαλατασαράι, ενώ ο Αρης έχει περιθώριο μόνο σήμερα, πριν υποδεχθεί αύριο την τουρκική Μπάνβιτ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΡΗΣ: Μαρμπλ 9, Ξανθόπουλος 6 (2), Τσαϊρέλης, Τζένκινς 3 (1), Κάμινγκς 12, Ζάρας 7 (1), Μούρτος, Σίμτσακ 3, Μπάκνερ 2, Γιάνκοβιτς 3 (1), Ντραγκίσεβιτς 18 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 7, Μπιρτς 10, Γιανγκ 8, Παπαπέτρου, Σπανούλης 13 (2), Αγραβάνης 3 (1), Πρίντεζης, Παπανικολάου 9 (3), Μάντζαρης 4 (1), Χάκετ 4, Λοτζέσκι 12 (2).

Η «λαχτάρα» που είχε περάσει ο Ολυμπιακός πριν από δύο εβδομάδες στη Λευκάδα, όπου δεινοπάθησε για να νικήσει τη νεοφώτιστη Δόξα, λειτούργησε αποτρεπτικά για τον «αιώνιο» αντίπαλό του Παναθηναϊκό Superfoods, ο οποίος νίκησε εύκολα (73-46). Οι «πράσινοι» ύστερα από τη δεύτερη ήττα τους στην πέμπτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας (91-83 από την Εφές στην 2η παράταση), χρειάστηκαν μόνο το πρώτο δεκάλεπτο για την επιβολή του ρυθμού τους και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Σίγκλεντον (9), Γκιστ (13) και Μπουρούσης (12) πέτυχαν τους 34 από τους 73 πόντους του «τριφυλλιού», ενώ η Δόξα είχε πρώτο σκόρερ και μοναδικό με διψήφιο αριθμό πόντων (12) τον Αμερικανό Ρόμπινσον.

Παράλληλα, συνεχίζεται η αναζήτηση ξένου πλέι μέικερ για την αντικατάσταση του αυτοτραυματία Μάικ Τζέιμς και ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις του Αμερικανού Τζος Ακόνιον (30 χρ.), με θητεία στους Ντάλας Μάβερικς και ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπασκόνια, καθώς και του Μεξικανού Πολ Στολ (31 χρ., 1.81) που αγωνιζόταν στην Αβντοντορ Σάρατοφ και είναι, επίσης, διαθέσιμος.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής: Λαύριο-ΠΑΟΚ 63-73, ΑΕΚ-Ρέθυμνο 80-62, Κολοσσός-Κόροιβος 90-88, Απόλλων-Προμηθέας 53-67, Κύμη-Τρίκαλα 78-67.

• Στις έδρες τους θα συνεχίσουν την πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ (4η αγ.), οι «Δικέφαλοι» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (αμφίβολος ο Χρυσικόπουλος) που έχουν το ίδιο ρεκόρ (2 νίκες – 1 ήττα) και θα υποδεχθούν, αντίστοιχα, την ιταλική Ντιναμό Σάσαρι, στο ΟΑΚΑ (21.00) για τον 5ο όμιλο και τη γαλλική Βιλερμπάν στην Πυλαία (21.00) για τον τρίτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή