Δυσαρέσκεια Γιούνκερ για πρόσφυγες

Δυσαρέσκεια Γιούνκερ για πρόσφυγες

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την άρνηση των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα και στην Ιταλία να μετεγκατασταθούν στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. που τους καθορίζονται. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι οι πρόσφυγες δεν μπορούν να επιλέξουν σε ποια χώρα θα μετεγκατασταθούν και να αρνούνται να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες εκτός της Γερμανίας. Πρέπει να μετακινηθούν από τις χώρες υποδοχής στις χώρες όπου υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις προσέθεσε.

Στο μεταξύ, η κατάσταση στα ελληνικά νησιά όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι 16.187 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, καθώς ακόμα 217 άτομα έφθασαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα από την Τουρκία σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση.

Κάποιοι από τους παραμένοντες επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά, οι οποίοι, όπως τονίζουν πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, γίνεται προσπάθεια να απομονωθούν. Στη Χίο συνελήφθησαν ένας 26χρονος Ελληνας και δύο μετανάστες, ένας Αιγύπτιος και ένας Ιρανός για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν αυτοσχέδιες συσκευασίες δόσεων κάναβης, κοκαΐνης και ηρωίνης. Στη Σάμο επίσης συνελήφθησαν δύο Ιρακινοί, 20 και 25 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι έκλεψαν ανήλικο ομοεθνή τους, τον οποίο στη συνέχεια ξυλοκόπησαν.

Πάντως, χθες, χαμήλωσαν οι τόνοι όσον αφορά τις αντιδράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, το οποίο έχει επιλεγεί για να στεγάσει τις τάξεις των προσφυγόπουλων το απόγευμα από τον γειτονικό καταυλισμό στις Θερμοπύλες. Την προηγούμενη εβδομάδα σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το κλίμα ήταν έκρυθμο με πολλούς γονείς να αντιδρούν εξαιρετικά έντονα. Χθες, δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, αλλά δεν προχώρησαν και σε κατάληψη του σχολείου όπως είχαν απειλήσει. Αρκετοί συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο για να διαμαρτυρηθούν για τη φιλοξενία των προσφυγόπουλων, κάνοντας λόγο για υπεράριθμους μαθητές. Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν οι γονείς ενημερώθηκαν από τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού ότι τα 40 προσφυγόπουλα που φέτος θα παρακολουθήσουν προκαταρκτικά μαθήματα το απόγευμα, την επόμενη χρονιά δεν θα ενταχθούν στο πρωινό πρόγραμμα του σχολείου. Αύριο θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση των γονέων με τους υπεύθυνους εκπαίδευσης στα σχολεία που έχουν επιλεγεί για τη φιλοξενία προσφυγόπουλων στο Μοσχοχώρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή