ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομία, τρομοκρατία στην ατζέντα Ομπάμπα

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έδωσε το «παρών» σε κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, δείχνοντας έμπρακτο ενδιαφέρον για την παραμονή της χώρας σε ευρωπαϊκή τροχιά, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα θα επικεντρωθεί στη συνεργασία των δύο χωρών σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την οικονομία μέχρι την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, και στη διάρκειά της ο Αμερικανός πρόεδρος θα εκφράσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στις θυσίες του ελληνικού λαού και θα αναδείξει την ανάγκη για μια «ουσιαστική ελάφρυνση» του χρέους, εξέλιξη που, σε συνδυασμό με μεγαλύτερη διαφάνεια και την προσέλκυση επενδύσεων, μπορεί να επαναφέρει την ελληνική οικονομία σε πορεία ανάπτυξης, τόνισε σε ειδική ενημέρωση του Λευκού Οίκου για την επίσκεψη ο βοηθός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Μπεν Ρόουντς.

«Ο πρόεδρος θα επαινέσει τον κ. Τσίπρα για τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει, αν και αναγνωρίζουμε ότι μένουν πολλά ακόμη να γίνουν», σημείωσε ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου, Γουάλι Αντεγέμο, ο οποίος έδωσε έμφαση στην ανάγκη για «ουσιαστική ελάφρυνση» του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, στην ομιλία του ο Ομπάμα θα υπογραμμίσει τη σημασία της δημοκρατικής διακυβέρνησης, θα θίξει τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης και θα δώσει έμφαση στην ανθρωπιστική κρίση του προσφυγικού και την ανάγκη διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπισή της.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ