Αύξηση κερδών κατά 11% και τζίρου 7% το γ΄ τρίμηνο για την Aegean Airlines

Αύξηση κερδών κατά 11% και τζίρου 7% το γ΄ τρίμηνο για την Aegean Airlines

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοποιημένα έσοδα αυξημένα κατά 3% και επιβατική κίνηση ενισχυμένη κατά 6% (9,8 εκατ. επιβάτες) καταγράφει η Aegean το εννεάμηνο του 2016.

Στο δίκτυο εσωτερικού η Αegean και η Olympic Air μετέφεραν 4,5 εκατ. επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 2%, ενώ από το δίκτυο εξωτερικού εξυπηρετήθηκαν 5,3 εκατ. επιβάτες, ενισχυμένοι κατά 10% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα, ο όμιλος κατά το εποχικά πιο ισχυρό τρίτο τρίμηνο του έτους παρουσίασε, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, αύξηση 7% στα ενοποιημένα έσοδα, που ανήλθαν στα 416,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά φόρων βελτιώθηκαν κατά 11%, στα 74,9 εκατ. ευρώ.

Καθοριστική ήταν η συμβολή του τρίτου τριμήνου στο αποτέλεσμα του 9μήνου, όπου καταγράφηκαν έσοδα ύψους 819,9 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη μετά φόρων ύψους 51,2 εκατ. ευρώ, μετριάζοντας έτσι την επίδραση του αδύναμου πρώτου εξαμήνου στα συνολικά αποτελέσματα χρήσης.

«Η ανάκαμψη στη ζήτηση από τον Ιούλιο, η θετική απόδοση των κύριων προορισμών εξωτερικού αλλά και αρκετών νέων, που εγκαινιάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και η ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας του δικτύου της Αθήνας αποτέλεσαν τους καθοριστικούς παράγοντες που συνέβαλαν στα θετικά αποτελέσματα», επισήμανε η εταιρεία.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα, συμπεριλαμβανομένων και των βραχυπρόθεσμων χρηματοοικονομικών επενδύσεων, διαμορφώθηκαν στα 299 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβάνονται δεσμευμένες καταθέσεις, επενδύσεις σε εταιρικά ομόλογα και μετοχές) στις 30.09.2016.

«Το εποχικά πιο ισχυρό τρίμηνο για το έτος, η Aegean κατάφερε να σημειώσει βελτίωση στην πληρότητα, να ισχυροποιήσει τη θέση της στις κύριες βάσεις της και να πετύχει βελτίωση της κερδοφορίας. Η σημαντική επέκταση που υλοποιήθηκε με συνολικό στόλο 61 αεροσκαφών, καλύπτοντας 145 προορισμούς, αλλά και η αναγνώριση της ποιότητας του προϊόντος από ολοένα και περισσότερους επιβάτες στο διεθνές δίκτυο απέφεραν καρπούς και συντέλεσαν στη βελτίωση της κερδοφορίας και στη δημιουργία ισχυρών λειτουργικών ροών για το τρίτο τρίμηνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης. «Η βελτίωση όμως της υψηλής περιόδου δεν ήταν αρκετή για την κάλυψη της αδυναμίας της ζήτησης κυρίως κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αλλά και της απώλειας από την αύξηση κατά 11 μονάδες του ΦΠΑ, που επηρέασαν αρνητικά τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή