ΕΛΛΑΔΑ

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ από την Τρίτη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΣΣΙΜΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ εξήγγειλαν τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, ξεκινώντας από την ερχόμενη Τρίτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες αποφάσισαν στάσεις εργασίας τις παρακάτω ημέρες:

Τρίτη 15 Νοεμβρίου : Στάση εργασίας από την έναρξη βάρδιας έως 10:00 πμ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16:00

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 πμ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16:00

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016: Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις  10:00 πμ

Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους καταγγέλουν την διοίκηση του ΟΑΣΑ για υποβάθμιση των εταιρειών  και των εργαζομένων καθώς και υπονόμευση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών.

«Η μετατροπή του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) από ένα συντονιστικό όργανο των Αστικών Συγκοινωνιών σε ένα διευθυντήριο, που θα συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες, οδηγεί στη δημιουργία ενός συγκεντρωτικού, αντιπαραγωγικού, γιγαντιαίου Ομίλου. Ταυτόχρονα προκαλεί αξεπέραστα λειτουργικά προβλήματα στη ΣΤΑ.ΣΥ και στην ΟΣΥ, με περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ασφάλειας των μετακινήσεων ενώ αφήνει να φανεί στο... βάθος η εκχώρηση των συγκοινωνιών σε ιδιώτες» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

«Η υποβάθμιση των εταιριών και των εργαζομένων μας βρίσκει κάθετα αντιθέτους . Τα προσωπικά σχέδια (κρυφά και φανερά), που υπονομεύουν τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες θα ακυρωθούν στην πράξη από τους εργαζόμενους» δηλώνουν οι εργαζόμενοι.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ