Υποψήφιοι για «Δήμαρχος του Κόσμου» Καμίνης, Γαληνός

Υποψήφιοι για «Δήμαρχος του Κόσμου» Καμίνης, Γαληνός

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δήμαρχοι Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, είναι οι δύο Ελληνες δήμαρχοι ανάμεσα στους δεκαπέντε τοπικούς άρχοντες από όλο τον κόσμο που είναι υποψήφιοι για τον τίτλο «Δήμαρχος του Κόσμου 2016».

Πρόκειται για τον θεσμό «World Mayor», που στο τέλος του έτους θα ανακοινώσει ποιος από τους 15 υποψηφίους –που έχουν επιλεγεί και βρίσκονται στη βραχεία λίστα (shortlist) των υποψηφίων– θα λάβει την τιμητική διάκριση του «Δημάρχου του Κόσμου 2016», ο οποίο φέτος είναι αφιερωμένος στην υποδοχή των προσφύγων και την ένταξη των μεταναστών.

Στην τελική ετυμηγορία μπορούν να συμμετάσχουν και οι πολίτες, με καταληκτική ημερομηνία την 20ή Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες για τη διαδικτυακή ψηφοφορία μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στη διεύθυνση: http://www.worldmayor.com/contest_2016/world-mayor-shortlist-2016.html.

Προκειμένου να δηλωθεί η προτίμηση σε κάποιον υποψήφιο, πρέπει να αποσταλεί email με σύντομη αιτιολόγηση της ψήφου, βάζοντας ως πρόθεμα το όνομα της πόλης και στη συνέχεια γράφοντας @worldmayor.com.

Στο μεταξύ, ενώ μόλις 14 πρόσφυγες και μετανάστες είχαν φθάσει έως χθες το πρωί στα ελληνικά νησιά, σκάφος στο οποίο επέβαιναν ακόμα 19 αναζητούνταν από το Λιμενικό επί 24 ώρες. Τελικά χθες το βράδυ εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Θάσο από το Λιμενικό τέσσερις 4 νεκροί, ενώ 15 άτομα διασώθηκαν.

Σε ήρεμο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής «για το εθνικό θέμα του λαθρομεταναστευτικού», παρουσία βουλευτών του κόμματος σε ξενοδοχείο της Λέσβου. Περίπου 60 άτομα συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν κατά της Χρυσής Αυγής, όμως αστυνομικές δυνάμεις τούς εμπόδισαν να φτάσουν στο ξενοδοχείο, σταματώντας τους σε απόσταση μισού χιλιομέτρου. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα υπέρ των προσφύγων και στη συνέχεια διαλύθηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή