Με εννέα μικρά «αστέρια» στην Κύπρο

Με εννέα μικρά «αστέρια» στην Κύπρο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Λεμεσό της Κύπρου έχει συγκεντρωθεί η νέα γενιά της ιστιοσανίδας. Αύριο, θα αρχίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων RSX και τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν εννέα ταλαντούχοι αθλητές και αθλήτριες που θα αποτελέσουν το μέλλον της κατηγορίας. Στην ελληνική αποστολή βρίσκονται και αθλητές μας που έχουν διακριθεί σε μικρότερες κατηγορίες και θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά την ολυμπιακή κατηγορία. Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης είναι ένας από αυτούς. Ο 16χρονος, αριστούχος μαθητής από την Ανδρο, έχει κατακτήσει μετάλλια σε διεθνείς αγώνες Techno και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του χώρου. «Μετά τη διοργάνωση στην Ιταλία άρχισα προπονήσεις στα RSX. Πρόκειται για ένα σκάφος με μεγάλες δυνατότητες», δήλωσε στην «Κ» ο νεαρός πρωταθλητής. Θα αγωνιστεί στην κατηγορία -17 ετών.

Στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιταλίας (Techno), η Κατερίνα Διβάρη είχε ανεβεί την τρίτη θέση του βάθρου. Οταν επέστρεψε στην Ελλάδα ξεκίνησε την προετοιμασία στα RSX και, τώρα, είναι έτοιμη να αφήσει την… υπογραφή της και σε αυτή την κατηγορία. «Πρόκειται για ένα ωραίο σκάφος. Μου αρέσει γιατί πιάνει μεγαλύτερες ταχύτητες. Πιστεύω ότι μου ταιριάζει. Είναι ο πρώτος μου μεγάλος αγώνας. Θα προσπαθήσω να διεκδικήσω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο», μας είπε η 16χρονη, η οποία θα πάρει μέρος στην κατηγορία -17 ετών.

Στους αγώνες του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού θα αγωνιστούν και οι: Νέοι: Γιώργος Μπλατσούκας, Κώστας Οικονομίδης, Κριστιάν Τριανταφύλλου. -17 ετών: Κωνσταντίνος Αστραπέλλος, Κωστής Φέξης, Ιάσονας Νικόλαος Ζιντζόβας. Νέες: Ιωάννα Σίρτη.

Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος 103 αθλητές και αθλήτριες.

• Τον 20ό τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος κατέκτησε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου. Ο ιστιοπλόος μας αγωνίστηκε μαζί τον Αντώνη Τσότρα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των Σταρ και σε έξι ιστιοδρομίες έφεραν πέντε πρωτιές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή