Χρέη πρόεδρου στο ΤΑΙΠΕΔ ανέλαβε ο Αντώνης Λεούσης

Χρέη πρόεδρου στο ΤΑΙΠΕΔ ανέλαβε ο Αντώνης Λεούσης

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον μέχρι σήμερα διευθύνοντα σύμβουλό του εξέλεξε και πρόεδρό του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ βάσει του ιδρυτικού του νόμου που επιτρέπει την αναπλήρωση του προέδρου απο τον διευθύνοντα για διάστημα έως και έξι μηνών .

Ο Αντώνης Λεούσης θα διατηρήσει έτσι, προσώρας τουλάχιστον, και τις δύο θέσεις στο τριμελές πλέον, μετά και την υπουργοποίηση του Στέργιου Πιτσιορλα,  Διοικητικό Συμβούλιο. Η απόφαση ελήφθει το απόγευμα της Παρασκευής κατά την επανάληψη της συνεδρίασης του ΔΣ που ξεκίνησε την Πέμπτη αλλά διακόπηκε μετά την αποχώρηση του μη εκτελεστικού μέλους Άγγελου Βλάχου ο οποίος έθεσε θέμα νομιμοποίησης των σχετικών αποφάσεων.

Το ζήτημα επιλύθηκε μετά από παρέμβαση των δανειστών που ζήτησαν την τοποθέτηση του ελληνικού δημοσίου επί του θέματος. Ειδικότερα το εποπτικό συμβούλιο του Υπερταμείου, μητρικής εταιρίας του ΤΑΙΠΕΔ, συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί και ζήτησε από τον υπουργό οικονομικών (ως μοναδικό μέτοχο του Υπερταμείου) να τοποθετηθεί. Η διαδικασία αυτή υιοθετήθηκε επειδή δεν έχει ακόμη συσταθεί το καθ' ύλην αρμόδιο για να ορίζει διοικήσεις στις θυγατρικές του, διοικητικό συμβούλιο του Υπερταμείου. Το υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες,  απάντησε πως μπορεί το τριμελές πλέον ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ να έχει ως πρόεδρο τον διευθύνοντα όπως προβλέπει ο ιδρυτικός του νόμος, αλλά επιφυλάχτηκε του δικαιώματός του να λαμβάνει αποφάσεις επί διοικητικών θεμάτων και προσώπων στα πλαίσια της σχετικής νομοθεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Λεούσης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1950. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο οποίο διετέλεσε και ως επιμελητής επί σειρά ετών. Εργάστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος στην Άλφα Αστικά Ακίνητα A.E. από το 2010 έως αρχές του 2013, ενώ παλαιότερα ήταν ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών στην Ιονική Τράπεζα με ειδίκευση σε διαχείριση ακίνητης περιουσίας και μεγάλων έργων, προμήθειας κλπ. Διετέλεσε, επίσης, Αντιπρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος στην ΑΓΕΤ – Ηρακλής και εκτελεστικό ή μη εκτελεστικό μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια πλήθους εταιρειών.

H επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει:

«Συνεδρίασε σήμερα υπό τριμελή σύνθεση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με τις διατάξεις του ιδρυτικού νόμου και του καταστατικού του. Όπως προβλέπεται από τις ανωτέρω διατάξεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αντώνης Λεούσης, ασκεί προσωρινά τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του Προέδρου, μετά την από 07/11/2016 παραίτηση του κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, λόγω της ανάληψης της θέσης του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης».

Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε επίσης κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και ενέκρινε, κατ΄ εφαρμογή των όρων της Β’ φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας σχετικά με την ΟΛΘ ΑΕ, τη συνέχιση της συμμετοχής καθεμίας από τις RZD και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ, αυτόνομα. Επιπλέον αποφάσισε κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος από  ενδιαφερόμενο επενδυτή, την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ. Ως νέα καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε η 30η Ιανουαρίου 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή