Σπανούλης και Πρίντεζης «άλωσαν» το ΟΑΚΑ

Σπανούλης και Πρίντεζης «άλωσαν» το ΟΑΚΑ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης «έκοβε», ο υπαρχηγός Γιώργος Πρίντεζης «έραβε», όπως συνεργάστηκαν άψογα στην προτελευταία φάση του αγώνα και ο Ολυμπιακός «άλωσε» το ΟΑΚΑ (77-79) για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, υποχρεώνοντας τον «αιώνιο» αντίπαλο του στην πρώτη εντός έδρας ήττα του και παράλληλα πετυχαίοντας το απόλυτο στην δεύτερη εβδομάδα των διπλών, ευρωπαϊκών υποχρεώσεων τους.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods προσπάθησε να κάνει «μακιάζ» στις αισθητές απουσίες του, τα κατάφερε σε μεγάλο ποσοστό και «αγκάλιασε» την νίκη, δυο λεπτά πριν από την λήξη, όταν με το 3ποντο του Φώτση προηγήθηκε 76-72, αλλά ο Ολυμπιακός είχε τον τελευταίο λόγο. Δυο βολές από τον Σπανούλη (76-74), καλάθι…ισοφάρισης από τον Πρίντεζη (76-76), μια εύστοχη βολή του Καλάθη για το 77-76 στα 26’’, ύστερα από επιλογή του Σφαιρόπουλου να γίνει φάουλ στον πλει μέικερ του ΠΑΟ και το 77-79 απο την ασίστ του Σπανούλη στον Πρίντεζη. Αν ο «Πρίντι» δεν είχε ευστοχήσει στην ελεύθερη βολή (ήθελε να αστοχήσει ), οι γηπεδούχοι δεν θα προλάβαιναν να εκδηλώσουν επίθεση στα εναπομείναντα τρία δευτερόλεπτα, αν και πάλι το 3ποντο του Φώτση ήταν εκτός ισσοροπίας.

Τα δυο συνεχόμενα τρίποντα του Σπανούλη στα 2’44’’ για το 34-42 (θα ήταν…4ποντο αν δεν  αστοχούσε στην βολή) και το 35-45 (2’), «πάγωσαν» τις εξέδρες του ΟΑΚΑ και επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα του Ολυμπιακού στο α’ ημίχρονο (39-47), στο οποίο ο χρόνος κυλούσε κατά των γηπεδούχων, επειδή είχαν ποσοτικό και ποιοτικό έλλειμα. Το ισόπαλο σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (23-23), μετατράπηκε σε 23-30, με τον Παναθηναϊκό Superfoods να μην έχει τον Καλάθη στο παρκέ, αλλά να χρησιμοποιεί τον Μπουρούση στην θέση του σέντερ και τον Ολυμπιακό να παίζει με την δεύτερη πεντάδα. Οι Σπανούλης και Πρίντεζης  έμειναν στον πάγκο, αλλά οι συμπαίκτες τους απέκτησαν σταθερό προβάδισμα (23-32) με σερί 0-9, γιατί απέναντι στην χαλαρή άμυνα των γηπεδούχων, πέτυχαν εύκολα καλάθια. Ήταν θέμα χρόνου η διαφορά του σκορ να έφτανε σε διψήφιο αριθμό (35-45) με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν, μόλις, ένα λάθος στο πρώτο 20σάλεπτο και τον Σπανούλη να επιστρέφει στο παρκέ, έχοντας 16 πόντους και 5 ασίστ και δίνοντας την κατάλληλη συνέχεια στις δυο νικηφόρες βραδιές του στους περσινούς τελικούς των πλει οφ…

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μπορεί να χρειάσθηκε τρία χρόνια, περίπου, για να ξεπεράσει το…σύνδρομο του ΟΑΚΑ, αλλά πλέον νιώθει πολύ…οικεία τα καλάθια στην έδρα της πρώην ομάδας του. Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να… «ακουμπήσει» την μπάλα στον Μπουρούση, αλλά η αποτελεσματικότητα του δεν ήταν η αναμενόμενη, έχοντας τον Μιλουντίνοφ «κολλημένο» στην πλάτη του. Ήταν δεδομένο ότι οι «πράσινοι» εφόσον είχαν περιορισμένη διαχείριση επιλογών, λόγω των απουσιών του Γκίστ και του Τζέιμς, χρειαζόντουσαν…υπέρβαση, κυρίως στην άμυνα τους για να έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα και να περιόριζαν, κατά το πλείστον, την χαρακτηριστική ευχέρεια των αντιπάλων τους στο σκορ.  Όπερ και εγένετο στην 3η περίοδο. Ο Τσάβι Πασκουάλ διατήρησε τον Καλάθη στην πεντάδα και έφτασε τους 15 πόντους και σε συνδυασμό με την αμυντική προσήλωση, ο Παναθηναϊκός Superfoods «προσπέρασε» με 63-61 στην τελευταία επίθεση του δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι «κυνήγησαν» την τύχη τους και στην τελευταία περίοδο, έπαιξαν με αποφασιστικότητα, αλλά ήταν ανέφικτο οι 7 να νικούσαν τους 11. Ο Ολυμπιακός είχε…πάγκο, τον αξιοποίησε στο έπακρο και οι Σπανούλης, Πρίντεζης, «τελείωσαν» την δουλειά, όπως έπρεπε.

ΠΑΟ: Σίνγκλεντον14 (2), Ρίβερς 14 (4), Φώτσης 13 (2), Παππάς 9, Φελντέιν 3, Μπορούσης 8 (1), Καλάθης 16 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 4, Μπιρτς 8, Παπαπέτρου 7, Σπανούλης 22 (4), Πρίντεζης 16 (1), Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 3 (1), Χάκετ 11 (2), Λοτζέσκι 6 (2).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή