Επικράτηση Στασινού στις εκλογές του ΤΕΕ

Επικράτηση Στασινού στις εκλογές του ΤΕΕ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτη σε ψήφους παράταξη, και μάλιστα με σημαντική διαφορά από τους επόμενους, αναδείχθηκε στις εκλογές των μηχανικών όλης της χώρας η προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών. Η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών κινήθηκε σε μονοψήφιο ποσοστό, ενώ την έκπληξη έκανε η πρωτοεμφανιζόμενη Ανασυγκρότηση Μηχανικών, που κατέλαβε την 4η θέση.

Στις εκλογές συμμετείχαν 32.978 μηχανικοί από όλη τη χώρα (έναντι 32.413 στις εκλογές του 2013) σε σύνολο 102.499 μελών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (έναντι 105.275 το 2013).

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΚΜ με ποσοστό 27,9% (με επικεφαλής τον προηγούμενο πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό), σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Δεύτερη (με λιγότερες από τις μισές ψήφους) αναδείχθηκε η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (13,3%) και τρίτη η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών- Οικολόγοι Μηχανικοί (προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ) με ποσοστό 7,3%. Τέταρτη αναδείχθηκε η πρωτοεμφανιζόμενη Ανασυγκρότηση Μηχανικών, με 6,5% και στην πέμπτη θέση η προσκείμενη στο ΚΚΕ Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών με 6%.

Την ψήφο των μηχανικών για εκλογή στις 155 έδρες της κεντρικής αντιπροσωπείας του ΤΕΕ διεκδίκησαν 21 συνδυασμοί και δύο μεμονωμένοι υποψήφιοι. Συνολικά, την εκλογή τους στα κεντρικά όργανα του ΤΕΕ διεκδίκησαν 2.717 υποψήφιοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή