Δαπανηρές στάσεις εργασίας στις ΣΤΑΣΥ

Δαπανηρές στάσεις εργασίας στις ΣΤΑΣΥ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας, το οποίο για δεύτερη συνεχή εβδομάδα έρχεται αντιμέτωπο με στάσεις εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς. Την ίδια στιγμή, πέραν της ατελείωτης ταλαιπωρίας των μετακινούμενων, οι ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) έρχονται αντιμέτωπες με σοβαρή οικονομική αιμορραγία από τις κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2016 για τις ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ) μία ημέρα απεργίας κοστίζει στην εταιρεία 652.221 ευρώ.

Από αυτά, τα 418.888 αναλογούν σε έσοδα που δεν εισπράττει η εταιρεία από πωλήσεις εισιτηρίων και καρτών που δεν πραγματοποιούνται (σύμφωνα με τα στοιχεία του α΄ τριμήνου του 2016), ενώ τα υπόλοιπα 233.333 αφορούν τη μισθολογική δαπάνη που καταβάλλει για μία ημέρα η εταιρεία σε εργαζομένους. Λαμβάνοντας υπόψη το συγκοινωνιακό έργο, κάθε ημέρα εκτελούνται δρομολόγια επί 20 ώρες. Κατά συνέπεια, η μία ώρα στάση εργασίας κοστίζει στην εταιρεία 32.611 ευρώ και οι 4ωρες στάσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες 130.444 ευρώ.

Σήμερα δεν θα κυκλοφορήσουν το μετρό και το τραμ από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, ενώ την Πέμπτη ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα διακόψει τα δρομολόγια από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Τις ίδιες ώρες θα ακινητοποιηθούν οι ΗΣΑΠ το Σάββατο, ενώ τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου δεν θα κυκλοφορούν οι συρμοί του ΗΣΑΠ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί. Χωρίς ΗΣΑΠ και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου μεταξύ 12 και 4 απόγευμα, ενώ την Παρασκευή 2/12 θα σταματήσουν να κυκλοφορούν στις 9 το βράδυ οι συρμοί των ΗΣΑΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή