O Iανουάριος των «αιωνίων»

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καλή χρονιά» για το 2017 θα πουν τρεις φορές σε διάστημα 24 ημερών, τον ερχόμενο Ιανουάριο, οι παίκτες και οι προπονητές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού Superfoods, ύστερα από τη διασταύρωσή τους και στον ημιτελικό Κυπέλλου (16/1 ΣΕΦ), εκτός των προγραμματισμένων «μονομαχιών» για την Ευρωλίγκα (6/1, ΣΕΦ) και το πρωτάθλημα (28/1, ΟΑΚΑ). Η κλήρωση των ημιτελικών έφερε τους «αιώνιους» αντιπάλους να διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό, ενώ στον έτερο ημιτελικό η κλήρωση έφερε αντιμέτωπους στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο,τους «κιτρινόμαυρους» του Αρη και της ΑΕΚ (15/1).

Η προϊστορία των έξι συνεχόμενων τελικών Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, έχει σταματήσει το 2013, ενώ οι «πράσινοι» νίκησαν και απέκλεισαν τους «ερυθρόλευκους» στον ημιτελικό του ΟΑΚΑ (2013-14), επικράτησαν πριν από δύο χρόνια στο ΟΑΚΑ (κεκλεισμένων θυρών) για τα προημιτελικά του Κυπέλλου και πέρυσι πέτυχαν το ίδιο στο στάδιο ΣΕΦ (κεκλεισμένων θυρών) επίσης για τα προημιτελικά.

Αντίθετα, ο Αρης θα διεκδικήσει την επιστροφή του στον τελικό της διοργάνωσης, τρία χρόνια μετά την τελευταία συμμετοχή του, ενώ η ΑΕΚ θα πρέπει να ανατρέξει το 2001 για την τελευταία παρουσία στον τελικό του φάιναλ φορ (ΟΑΚΑ) και την κατάκτηση του τίτλου.

Αρης και ΑΕΚ θα παίξουν στον ημιτελικό του Κυπέλλου (στις 14/1), μία εβδομάδα μετά την αναμέτρησή τους για το πρωτάθλημα (7 Ιανουαρίου ΟΑΚΑ), ενώ στο επιβαρυμένο πρόγραμμα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού προστέθηκε ο ημιτελικός και σύμφωνα με την παράδοση και τη διαφορά δυναμικότητας από τις άλλες ομάδες της Α1, ο νικητής «αγκαλιάζει» και τον τίτλο του Κυπελλούχου.

Οι «αιώνιοι» θα δώσουν εννέα αγώνες, ανά 3 ημέρες, ενώ ο Ολυμπιακός θα έχει λιγότερες μετακινήσεις, καθώς θα δώσει 5 αγώνες στο Νέο Φάληρο (με ΠΑΟ, 6-16/1, Μπασκόνια 20/1, Κόροιβο 22/1, Μπάμπεργκ 27/1) και εκτός έδρας θα παίξει με την Κύμη (9/1), την Μπαρτσελόνα (12/1), την Αρμάνι Μιλάνο (25/1) και τον Παναθηναϊκό Superfoods (30/1).

Οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν την Εφές (13/1), την Μπαρτσελόνα (24/1) και τον Ολυμπιακό (30/1), ενώ θα είναι φιλοξενούμενοι, δις από τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ (9/1), τη Φενέρμπαχτσε (19/1), τον Προμηθέα (21/1) και τον Ερυθρό Αστέρα (26/1).

• Eυκαιρία να καταλάβει τη δεύτερη θέση του ομίλου θα έχει ο Αρης στην 7η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, αν νικήσει σήμερα (21.00) την πρωτοπόρο Μονακό (ισόβαθμη με την Μπάβιντ), ενώ η ΑΕΚ θα παίξει στην Πολωνία με την Ζιελόνα Γκόρα (19.00) και εφόσον επικρατήσει, θα διατηρηθεί στη δεύτερη θέση του 5ου ομίλου.

• Τη «μοναξιά» της κορυφής απολαμβάνει ο Ολυμπιακός με τη νίκη του επί της ΑΕΚ (78-67). Τα άλλα αποτελέσματα: ΠΑΟ – Απόλλων 96-59, Κολοσσός – Κύμη 64-54, Κόροιβος – Λαύριο 89-86, Προμηθέας – Τρίκαλα 84-67, ΠΑΟΚ – Ρέθυμνο 77-75.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή