Και για τη Ζάκυνθο κουβέντα…

Και για τη Ζάκυνθο κουβέντα…

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και για να έχουμε το καλό ρώτημα: υπουργείο Υγείας υπάρχει; Κι αν υπάρχει, τι κάνει; Μετράει τους μετακλητούς και τους ειδικούς συμβούλους των υπουργών για να δούμε αν οι δεξιοί είχαν περισσότερους; Ρωτάμε, διότι μια 41χρονη γυναίκα πέθανε ύστερα από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και άλλοι πέντε κινδύνευσαν να χαθούν. Πριν από αυτούς ο πρώην βουλευτής κ. Θάνος Πλεύρης είχε σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του, που φέρεται να ξεκίνησε από το Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου είχε εισαχθεί για να κάνει μια απλή παρακέντηση στο γόνατο. Ευτυχώς σώθηκε.

Ψάχνει να βρει κανείς τι λένε γι’ αυτό οι λαλίστατοι της «Πρώτης Φοράς» υπουργοί και στον επίσημο διαδικτυακό τόπο δεν υπάρχει ούτε μία δήλωση. Εκεί μπορεί κάποιος να μάθει πόσοι χρειάζονται για να κοπεί μια κορδέλα εγκαινίων: «Στο ιστορικό κτίριο του “Οίκου του Ναύτου” στον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της Υγειονομικής Μονάδας “Οίκος Ναύτου – ΠΕΔΥ Μονάδα Υγείας Πειραιά” την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ) Παναγιώτη Κουρουμπλή, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, του γ. γ. του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Θεοτοκά και του αναπληρωτή γ. γ., υπευθύνου για την ΠΦΥ Σταμάτη Βαρδαρού» (moh.gov.gr 2.12.2016). Μπορεί, επίσης, να βρει απαντήσεις σε δημοσιεύματα «έγκριτου ιστότοπου υγειονομικού περιεχομένου» για τον αριθμό των μετακλητών που έχουν οι κ. Ξανθός και Πολάκης (moh.gov.gr 2.12.2016), αλλά για το γεγονός ότι πεθαίνουν άνθρωποι στα νοσοκομεία από ασήμαντες αιτίες οι υπουργοί, οι οποίοι κάνουν μέχρι και γραφήματα για τον αριθμό των συμβούλων τους, δεν έχουν τίποτε να πουν.

Ακόμη και στο Facebook, που είναι ο επίσημος διαδικτυακός τόπος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, διαβάζουμε πολλά, αλλά για τη Ζάκυνθο κουβέντα. Βλέπουμε π.χ. στη σελίδα του κ. Παύλου Πολάκη: «Λίστα Μπόργιανς, τα ονόματα PAPANDREOU, GENNHMATA και PAGALOU με κάτι εκατομμύρια δίπλα στο καθένα σε ποιον ανήκουν άραγε;;;;;» (4.12.2016. Η ορθογραφία και η πληθώρα σημείων στίξης είναι του πρωτοτύπου). «Προσυπογράφω… “Αν σε ένα εφηβικό δωμάτιο βλέπατε μια αφίσα της Θάτσερ αντι του Τσε, τι θα σκεφτόσαστε για τον έφηβο; Δεν θα ζητούσατε την γνώμη ενός ψυχολόγου για αυτο το παιδί;”» (3.12.2016). «ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΨΕΥΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ…ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΓΑΝ ΦΑΝΑΡΙ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ…» (1.12.2016). «Φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου της Αβάνα κατευθύνονται από το Πανεπιστήμιο στο Jose Marti για να αποχαιρετήσουν τον Φιντέλ…. ΛΥΣΣΑΞΤΕ τωρα, αγράμματα μικρονοικα φιλελεδια, τύπου Τζήμερου και Πορτοσαλτε…» (30.11.2016).

Ανθρωποι πεθαίνουν στα νοσοκομεία και ο αναπληρωτής Υγείας ασχολείται με το Facebook δείχνοντας σε χάρτες πού είναι η Κούβα, αναρτώντας ΦΕΚ με (τι άλλο;) προσλήψεις που θα γίνουν και φυσικά με τον πόλεμο που έχει ανοίξει με τα ΜΜΕ για να παίρνει like από μικρόνοες Συριζανελίτες: «Εδω πλέον δε μιλάμε απλά για βοθροκαναλο, μιλάμε για τα εγγόνια του Γκαιμπελς !!!!!!!!!!!…» (2.12.2016).

Ας ευχηθούμε, λοιπόν, με τις υγείες μας. Κυριολεκτικώς , διότι αλλιώς…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή