Αναζητείται πόλη για τον τελικό

Αναζητείται πόλη για τον τελικό

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H έδρα του τελικού Κυπέλλου για τη διεκδίκηση του τροπαίου από τον Παναθηναϊκό Superfoods και τον Αρη θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΚ, την επόμενη εβδομάδα και θα εξεταστούν όλοι οι παράμετροι ισονομίας και ασφαλούς διεξαγωγής του, αλλά η συζήτηση και οι προτιμήσεις των δύο φιναλίστ εκδηλώθηκαν μία ημέρα μετά την πρόκριση των ομάδων. Σαφές προβάδισμα προτίμησης στην επιλογή της πόλης και του γηπέδου δεν υπάρχει από τη διοργανώτρια αρχή, παρά την έντονη φημολογία για τη διεξαγωγή του τελικού της 19ης Φεβρουαρίου στο κλειστό «Δυο Αοράκια», όπως είχε συμβεί πριν από τρία χρόνια. Ο πρόεδρος του Αρη, Λευτέρης Αρβανίτης, με επιθετική ανάρτησή του στο Διαδίκτυο, απέρριψε την επιλογή του Ηρακλείου, υποστηρίζοντας ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν άσχημη εμπειρία για τις συνθήκες διεξαγωγής του τελικού το 2014 και καταλήγει ότι ζητεί το αυτονόητο με την αθρόα προσέλευση των «κιτρινόμαυρων» φιλάθλων.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods προχώρησε σε πρόταση… ανωτερότητας για την τέλεση του τελικού σε πόλη της Βορείου Ελλάδας, χωρίς να διευκρινίζει αν αποδέχεται να παίξει κόντρα στον Αρη ακόμα και στη Θεσσαλονίκη και ως «ουδέτερο» γήπεδο να χρησιμοποιηθεί η έδρα του ΠΑΟΚ στην Πυλαία. Η αιτιολογία της πρότασης του «τριφυλλιού» στην ανακοίνωση που εξέδωσε είναι διττή και αναφέρει ότι «δεν έχει γίνει πολλά χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ως γνωστόν εκεί υπάρχουν πολλοί μπασκετόφιλοι».

Ο αριθμός των εισιτηρίων που θα διατεθούν στις δύο ομάδες θα εξαρτηθεί από την αστυνομική εισήγηση και όπως συνηθίζεται, θα είναι περιοριστικής μορφής για αγώνες υψηλής επικινδυνότητας στην φρούρησή τους. Στον πρόλογο της ανακοίνωσης της «πράσινης» ΚΑΕ εκφράζονται ευχαριστίες για τη φιλοξενία της αποστολής προχθές στο ΣΕΦ, ενώ καταδικάζεται η απόπειρα επιθέσεων έξω από τη φυσούνα των αποδυτηρίων, μετά τη λήξη του ημιτελικού, ενώ στο Διαδίκτυο αναρτήθηκαν δύο σχετικά βίντεο.

Στον Ολυμπιακό, οι διαμαρτυρίες για τη διαιτησία του ημιτελικού και ειδικά για τη φάση στην οποία ο Καρακατσούνης χρέωσε με φάουλ τον Μάντζαρη, ενώ «έκλεψε» την μπάλα από τον Ρίβερς, θα εκφραστούν επίσημα στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕΔ.

• Η ήττα που γνώρισε ο Αρης από τους Φράπορτ Σκαϊλάινερς (58-64), στη Θεσσαλονίκη, του αφαίρεσε το μαθηματικό δικαίωμα διεκδίκησης της δεύτερης θέσης του Α΄ ομίλου και πλέον η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θα καταταγεί στην τέταρτη. Κορυφαίοι σκόρερ του Αρη ήταν οι Τσαϊρέλης (13 π.), Κάμινγκς (11 π.) και Καββαδάς (11 π.) και από τη γερμανική ομάδα οι Βάουτζεν (19 π.) και Ινγκλις (19 π.), ενώ εμφανώς κουρασμένοι ήταν οι Αμερικανοί παίκτες από την προσπάθειά τους στον ημιτελικό Κυπέλλου. Σήμερα, η ΑΕΚ (7 νίκες – 5 ήττες) θα υποδεχτεί την Παρτιζάν (8 νίκες – 4 ήττες) στο ΟΑΚΑ (21.00) και στην Πυλαία (19.00) ο ΠΑΟΚ (6-6) θα αντιμετωπίσει τη γερμανική Ολντενμπουργκ (8-4) για τη 13η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή