Στα χέρια των Ιταλών η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στα χέρια των Ιταλών η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπεγράφη πριν από λίγο η σύμβαση πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική εταιρεία Ferrovie Dello Stato Italiane.

Την σύμβαση υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrovie, Ρενάτο Μαζοντσίνι, και ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Αντώνης Λεούσης, παρουσία των διοικήσεων των εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ομίλου ΟΣΕ.

Η σύμβαση προβλέπει τη μεταβίβαση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Ferrovie αντί 45 εκατ. ευρώ.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την πάροδο δύο έως τριών μηνών και αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει την εξαγορά και άρει την επιβολή επιστροφής κρατικών ενισχύσεων ποσού άνω των 700 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρίας:

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., έναντι συνολικού τιμήματος 45 εκατ. ευρώ από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Αντώνη Λεούση και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ferrovie dello Stato Italiane Group, κ. Renato Mazzoncini.

Η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών υπογράφεται μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων των αρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών, ενώ εκκρεμεί το κλείσιμο του φακέλου κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, ύψους άνω των 700 εκατ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Αντώνης Λεούσης, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν με το Ταμείο για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά από σχεδόν 4 χρόνια, δήλωσε: «Η Ferrovie dello Stato Italiane Group αναλαμβάνει μια μεγάλη δέσμευση: να ενισχύσει και να αναπτύξει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της, δημιουργώντας ένα σημαντικό πάροχο σιδηροδρομικών υπηρεσιών».

Στην τελετή της υπογραφής παρέστη και η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο του ΔΣ, κ. Παναγιώτη Θεοχάρη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Φίλιππο Τσαλίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή