Η Ιαπωνία «εξάγει» αθλητισμό ενόψει Ολυμπιακών

Η Ιαπωνία «εξάγει» αθλητισμό ενόψει Ολυμπιακών

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την «αλλαγή του κόσμου μέσα από τη δύναμη του αθλητισμού» θέλει να πετύχει η Ιαπωνία, διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Με το πρόγραμμα «sport for tomorrow», το οποίο αποτελεί συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, περισσότεροι από 10.000.000 άνθρωποι από 100 χώρες θα βελτιώσουν τη ζωή ή την καριέρα τους χάρη στον αθλητισμό. Από τους πρώτους που μυήθηκαν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα ήταν Ελληνες αθλητές της ενόργανης και οι προπονητές τους. Ταξίδεψαν στο Τόκιο, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, και γυμνάστηκαν σε ιδανικές συνθήκες.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια, πολιτιστικές ανταλλαγές, προπονήσεις νεαρών και καταξιωμένων αθλητών στην Ιαπωνία αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου, εκπαίδευση προπονητών κ.λπ. Ιδιωτικές εταιρείες που στηρίζουν το «sport for tomorrow» προσφέρουν αθλητικό υλικό σε χώρες που έχουν ανάγκη, όπως π.χ. τραπέζια πινγκ πονγκ στη Μογγολία ή ένα γυμναστήριο καράτε στην Ακτή Ελεφαντοστού.

«Πρόκειται για κάτι πρωτοποριακό που θα βοηθήσει αθλητές από όλον τον κόσμο. Ηταν κάτι που έλειπε από τον παγκόσμιο ερασιτεχνικό αθλητισμό και μακάρι να επενδύσουν και άλλο. Στον χώρο που μας φιλοξένησαν, από πλευράς εγκαταστάσεων, δεν θα μπορούσε να υπάρξει κάτι καλύτερο για την προετοιμασία ενός αθλητή», δήλωσε στην «Κ» ο χρυσός Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, ενώ ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης συμπλήρωσε: «Βρεθήκαμε σ’ ένα κέντρο για 20 διαφορετικά αθλήματα. Υπήρχαν όλες οι ανέσεις που μπορούσε να ονειρευτεί ένας άνθρωπος του αθλητισμού. Οι Ιάπωνες είναι έτοιμοι για να διοργανώσουν εκπληκτικούς αγώνες».

Η ελληνική ενόργανη ήταν η πρώτη που επωφελήθηκε από το πρόγραμμα, χάρη στις άριστες σχέσεις που διατηρούν οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας με τον πρόεδρο της παγκόσμιας, τον Ιάπωνα Μορινάρι Γουατανάμπε. «Ολα ήταν τέλεια οργανωμένα. Υπήρχαν πάρα πολλά όργανα για να δουλέψουμε. Τα πάντα πεντακάθαρα και οι άνθρωποι ευγενέστατοι», μας είπε ο Νίκος Ηλιόπουλος, πρωταθλητής στο σύνθετο ατομικό.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους Ιάπωνες, με στόχο να ταξιδέψουν και άλλοι εκπρόσωποί μας στο Τόκιο. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε τους αθλητές μας», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της Σπύρος Καπράλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή