Τα παιδιά ενός «ανώτερου λαού»

Τα παιδιά ενός «ανώτερου λαού»

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είπε κάτι μεταμοντέρνο στη Βουλή προχθές ο πρωθυπουργός, το οποίο πέρασε απαρατήρητο: «Αλήθεια, κ. Μητσοτάκη, γιατί κάθε φορά που ανεβαίνετε σε αυτό το βήμα αναφέρεστε στον κ. Καρανίκα; Τι έχετε μαζί του; Εμένα οι συνεργάτες μου είναι άνθρωποι του λαού. Μπορεί να μην έχουν βγάλει το Χάρβαρντ, δεν είναι όμως ούτε Παπασταύρου, ούτε Χριστοφοράκος, ούτε αυτοφωράκηδες, ούτε μου έκαναν ποτέ δώρα τέτοιου είδους. Είναι βαθιά η ταξική αντιπαλότητα που βγάζετε μέσα από τις πολιτικές σας αναφορές».

Αρτζι, μπούρτζι και λουλάς. Τι δουλειά έχει ο κ. Χριστοφοράκος –ο οποίος ούτε το Χάρβαρντ έχει βγάλει, ούτε σύμβουλος πρωθυπουργού υπήρξε– με την ανάγκη μιας χώρας να υπάρχουν εγγράμματοι σύμβουλοι γύρω από τον πρωθυπουργό; Ο κ. Καρανίκας δεν έγινε σύμβολο του πελατειασμού επειδή προσελήφθη ως γκαρσόνι στο Μαξίμου. Eγινε σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού, διάολε· αν κατανοεί κανείς το βάρος της θέσης. Και μακάρι να ήταν Παπασταύρου, ακόμη κι αν επαληθευτεί όλη η λάσπη που ο ΣΥΡΙΖΑ πετά στο πρόσωπο του πρώην συμβούλου του κ. Σαμαρά. Σε μια χώρα που βρίσκεται σε τέτοια κρίση πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι με γνώσεις στον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης. Oχι απόφοιτοι των ΤΕΙ τουριστικών επαγγελμάτων. Eλεος πια με την μετα-αλήθεια του ΣΥΡΙΖΑ!

Και ναι! Ο κ. Καρανίκας είναι παιδί του λαού. Aλλα παιδιά του λαού που να έχουν σπουδάσει δυο πράγματα, να έχουν πάρει ένα πτυχίο της προκοπής (κι ας μην είναι από το Χάρβαρντ), που να καταλαβαίνουν τη διεθνή συγκυρία, να βοηθήσουν τη χώρα να βγει από την κρίση, δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ; Oλα τα παιδιά του λαού που στρατεύτηκαν στο «κόμμα της ελπίδας» είναι πρώην μπάρμαν; Ή υπάρχουν τα παιδιά ενός «ανώτερου λαού», που ανεξαρτήτως προσόντων γίνονται σύμβουλοι Στρατηγικού Σχεδιασμού (το ξαναλέμε για να τονίσουμε το βάρος της θέσης) και τα παιδιά του «άλλου λαού», που έλιωσαν να διαβάζουν, πήραν καλά πτυχία (κι αυτό δεν είναι ψόγος, όπως το υπονοεί ο πρωθυπουργός), έκαναν κάτι στη ζωή τους και παραμένουν στο περιθώριο; Και δεν ζήτησε κάποιος κομματικές υπερβάσεις από τον κ. Τσίπρα. Φυσιολογικά και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν νέοι με σπουδές και προσόντα που θα μπορούσαν επαξίως να αναλάβουν αυτή τη θέση.

Αλλά η χώρα, της οποίας ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι οι εγγράμματοι είναι ταξικοί αντίπαλοι των αγραμμάτων, είναι άξια της τύχης της…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή