«Τι ψηφίσατε, μωρέ;»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης

Στην πρώτη τετραετία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν εμφανίστηκε μόνο το άηθες σύνθημα κατά του πρωθυπουργού. Υπήρχε ένα ακόμη. Τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ σάρκαζαν τους υπόλοιπους με το καταληκτικό ερώτημα «τι ψηφίσατε, μωρέ;». Γινόταν κάποιο τροχαίο; «Τι ψηφίσατε, μωρέ;» έγραφαν οι γνωστοί λογαριασμοί του Τwitter. Χιόνιζε λίγο παραπάνω; Η ίδια απορία.

Καιρός φέρνει τα λάχανα και το 40% των ψηφοφόρων της χώρας πρέπει να ρωτήσει το 17% του ΣΥΡΙΖΑ «τι ψηφίσατε, μωρέ;». Διότι εδώ πλέον δεν μιλάμε για «παλαβή Αριστερά» που υπόσχεται τα πάντα και τα αντίθετά τους. Δεν αναφερόμαστε στις περίτεχνες ανοησίες για τη «βία της φτώχειας», με την οποία δικαιολογούσαν τον προπηλακισμό των πολιτικών τους αντιπάλων. Δεν μιλάμε καν για τα «γκόου μπακ, μαντάμ Μέρκελ, γκόου μπακ, κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης…» (Αλέξης Τσίπρας, 3.5.2014)· ο πολιτικός λόγος τής (ακόμη) αυτοαποκαλούμενης Ριζοσπαστικής Αριστεράς έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Υπάρχουν πλέον και σταυροί στην κολυμβήθρα!

Ως γνωστόν, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης είπε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο ότι «με βάφτισε ο Αγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Αγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου “αυτός είτε παπάς θα γίνει είτε πολύ σπουδαίος”». Πάλι καλά, να λέμε, που δεν επεκτάθηκε να πει, π.χ., ότι την ημέρα της γέννησής του εμφανίστηκε κι ένα νέο άστρο στον ουρανό.

Χειρότερη ήταν και η μετέπειτα δικαιολογία του. «Ξέρετε πολύ καλά», έγραψε μετά τον σάλο που προκάλεσε η εξομολόγηση του «θαύματος» στην κολυμβήθρα, «ότι ακόμα και στις εκμυστηρεύσεις μου, στις αφηγήσεις μου, στις προσωπικές στιγμές που συνθέτουν τη ζωή μου, είμαι ο εαυτός μου. Ξέρετε πια την καρδιά μου» (17.4.2024). Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο την καρδιά του δεν ξέρουμε, αλλά ούτε καν τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Ενώ με τους άλλους πολιτικούς ψάχνουμε ματαίως το «πόθεν», για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουμε ούτε καν το «έσχες». Λέει στον ελληνικό λαό «δεν είσαι ο λογιστής μου», όπως αγενώς απάντησε στη δημοσιογραφική ερώτηση «πόσες εταιρείες έχετε;».

Από τη συνάντηση προκύπτει και κάτι άλλο. Από τα χιλιάδες θέματα που έχει η ομογένεια, αλλά και η χώρα –και τα οποία όλοι οι πολιτικοί προβάλλουν υπό τύπον συζήτησης μπροστά στις κάμερες– ο κ. Κασσελάκης διάλεξε το «θαύμα της βάφτισής» του. Είναι άγνοια των υπαρκτών θεμάτων ή υπερβολική αυτοπεποίθηση από μεταφυσική πηγή;

Errata: Υπουργός Πολιτικής Προστασίας είναι ο κ. Βασίλης Κικίλιας και όχι ο κ. Χρήστος Στυλιανίδης, όπως εκ παραδρομής έγραψα την περασμένη Τρίτη 16 τρέχοντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή