Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η ανατολή ενός μεγάλου «αστέρα»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η ανατολή ενός μεγάλου «αστέρα»

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με το νούμερο 34 από τους Μιλγουόκι Μπακς, ο Greek Freak, Giannis Antetokunmpoooo» θα είναι η προσφώνηση του Αμερικανού σχολιαστή του δικτύου ΤΝΤ, τα ξημερώματα της 19ης Φεβρουαρίου για το καλωσόρισμά του στη βασική πεντάδα της Ανατολής και στον ετήσιο Ολ Σταρ αγώνα του ΝΒΑ που είναι η πεμπτουσία του σόου στο παγκόσμιο μπάσκετ. Στο στάδιο «New Orleans Arena», στη Λουιζιάνα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα γίνει ο πρώτος Ελληνας παίκτης που θα έχει μια θέση στους κορυφαίους παίκτες του μπάσκετ στον κόσμο και η διαφήμιση της χώρας μας και ειδικά του συγκεκριμένου αθλήματος, καλά κρατεί από τον 22χρονο σταρ του ΝΒΑ που αποδεικνύει ότι έχει, ήδη, καταξιωθεί, κάνοντας άλματα στην καριέρα του.

Η παρουσία του στον Ολ Σταρ αγώνα υψώνει και πάλι πολύ ψηλά την ελληνική σημαία.

Tο ευχαριστήριο μήνυμά του στο Τwitter είναι λίαν αντιπροσωπευτικό των αισθημάτων του: «Συμμετείχατε όλοι ενεργά σε ένα όνειρό μου και με βοηθήσατε να το κάνω πραγματικότητα… Το εκτιμάω απίστευτα πολύ! Να είστε σίγουροι πως θα παίξω και για εσάς στο AllStarGame! Ευχαριστώ Ελλάδα!».

Η εποχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο μόλις έχει αρχίσει και πριν από τρεις ημέρες, το τηλεοπτικό αφιέρωμα του ESPN για τα σωματικά προσόντα του και τις επιδόσεις του ήταν διθυραμβικό.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η ανατολή ενός μεγάλου «αστέρα»-1

Από τη θέση του «All Star» θα σταθεί δίπλα και απέναντι σε παίκτες που παρομοιάζονται με τον «Σούπερμαν» για τις κινήσεις τους πάνω στα παρκέ, όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς (1.893.751 ψήφοι), ο Στεφ Κάρι (1.848.121), ο Κέβιν Ντουράντ (1.768.185), ο Τζέιμς Χάρντεν (1.771.375) και άλλοι παίκτες. Και ανάμεσα στους «αστέρες» της αστερόεσσας, θα υπάρξει η ελληνική παρουσία του Giannis για πρώτη φορά στην ιστορία, έχοντας λάβει 1.604.463 ψήφους που τον έφεραν στην 3η θέση των προτιμήσεων στην ανατολική περιφέρεια και συνολικά στην έκτη θέση του Ολ Σταρ.

Το «καλύτερο κορμί» του ΝΒΑ στην περυσινή περίοδο, ο παίκτης των 100 εκατομμυρίων, το τελευταίο εξώφυλλο του περιοδικού Sports Illustrated, ήταν οι χαρακτηρισμοί που είχε το όνομα του πρώτου νεότερου μη Αμερικανού που θα συμμετάσχει σε ηλικία 22 ετών και 75 ημερών, ξεπερνώντας και τον Κινέζο Γιάο Μινγκ (22 χρ. και 4 μηνών).

Η σταθερή υψηλή απόδοσή του με τους Μιλγουόκι Μπακς στο φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ, «μαγνήτισε» τα βλέμματα των φιλάθλων και έπλεξε εγκωμιαστικά σχόλια από κορυφαίους παίκτες. Το νέο πρόσωπο στη βασική πεντάδα της Ανατολής είναι ο μοναδικός παίκτης του ΝΒΑ που είναι πρώτος σε πόντους (23,7), ριμπάουντ (8,7), ασίστ (5,6), τάπες (2,1) και κλεψίματα (1,8) στους Μπακς. Εχει καταγράψει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα 17 νταμπλ νταμπλ και 2 τριπλ νταμπλ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πρώην κάτοικος Σεπολίων, θα βιώσει ένα ακόμα «όνειρο» ζωής, μέσω του μπάσκετ. Χωρίς να… ζαλίζεται ή να γίνεται αλαζόνας και απρόσιτος από την «απογείωση» ζωής.

Στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, οι Ελληνες θαυμαστές του ΝΒΑ που αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία στους φίλους του μπάσκετ, έψαχναν μέσω δορυφόρου, αμερικανικά ή ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δίκτυα για να απολαύσουν τον Λάρι Μπερντ, τον Μάικλ Τζόρνταν, τον Μάτζικ Τζόνσον και άλλους «μύθους» του ΝΒΑ. Εν έτει 2017, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, θα γίνει η ελληνική ατραξιόν στον Ολ Σταρ αγώνα και αξίζει η τηλεοπτική παρακολούθησή του, τις πρώτες πρωινές ώρες για τον άνθρωπο που κέρδισε με το ταλέντο και την αξία του, το «ευ ζην».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή