Καθημερινή πτήση Αθήνα – Ν. Υόρκη όλο το έτος

Καθημερινή πτήση Αθήνα – Ν. Υόρκη όλο το έτος

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστρέφει έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με τη Νέα Υόρκη σε ετήσια βάση, με την έναρξη της καθημερινής πτήσης, από τις 12 Μαρτίου, από την Emirates.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) είχε ξεκινήσει τις επαφές με την εταιρεία του Κόλπου από το 2013 και στην πορεία διαβλέποντας την ευκαιρία της γραμμής, η οποία εμφανίζει ισχυρή βάση, η Emirates προχώρησε στο άνοιγμα της πτήσης, προσφέροντας απευθείας σύνδεση μεταξύ των δύο ηπείρων.

Υπολογίζεται πως περίπου 600.000-700.000 επιβάτες ταξιδεύουν κάθε χρόνο από την Αθήνα προς τη Βόρειο Αμερική, ενώ η κίνηση στις απευθείας πτήσεις που διατίθενται σε εποχική βάση αυξήθηκε κατά 52% το καλοκαίρι του 2016, προσεγγίζοντας σε αριθμό επιβατών τις 156.000.

Στελέχη του ΔΑΑ είχαν αποπειραθεί να προσεγγίσουν και την Qatar στο παρελθόν για το άνοιγμα της εν λόγω γραμμής, ωστόσο δυσκολίες της εταιρείας στην παραλαβή των αεροσκαφών Boeing 787 dreamliners, δεν επέτρεψαν την έναρξη της πτήσης. Η Emirates εκτελεί ήδη απευθείας πτήση μεταξύ Μιλάνου και Νέας Υόρκης (JFK) από τον Οκτώβριο του 2013, δραστηριότητα που της επιτρέπει πλέον να έχει σαφή εικόνα της κίνησης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ.

Υπό τον φόβο των χαμηλών αποδόσεων της γραμμής, οι αεροπορικές εταιρείες διέκοψαν τις απευθείας συνδέσεις με τις ΗΠΑ το 2012, μια χρονιά η οποία χαρακτηρίστηκε από μείωση της αθηναϊκής κίνησης. Πλέον, εποχικά (καλοκαίρι) εκτελούν πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης η Delta Air Lines (JFK), η United Airlines (Newark) και η American Airlines μεταξύ Αθήνας και Φιλαδέλφειας.

Η Emirates θα εκτελεί από τις 12 Μαρτίου νέα καθημερινή πτήση από το Ντουμπάι προς τη Νέα Υόρκη (Newark) μέσω Αθήνας. Η πτήση θα εκτελείται από το ευρείας ατράκτου αεροσκάφος τύπου Boeing 777-300ER, προσφέροντας 8 θέσεις στην Πρώτη, 42 στην Business, 304 στην οικονομική, καθώς και 19 τόνους χωρητικότητας φορτίου εμπορευμάτων.

«Με την ισχυρή επιβατική ανάπτυξη προς τη Νέα Υόρκη αφενός και την περιορισμένη εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης αγοράς με απευθείας πτήσεις (μόνο μέσω εποχικών συνδέσεων), η αγορά της Αθήνας διαμορφώνεται ως ένα εξαιρετικό περιβάλλον για τη συγκεκριμένη ανάπτυξη» δήλωσε σχετικά ο Γιάννης Παράσχης CEO του ΔΑΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή